en-USnb-NO

Nyheter

Utvidelse hos Franzefoss: Melhus formannskap truer med  innsigelse dersom vilkår ikke følges

Utvidelse hos Franzefoss: Melhus formannskap truer med innsigelse dersom vilkår ikke følges

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, September 26, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Melhus formannskap har klare vilkår for utvidelse hos steinbruddet hos Franzefoss i Furuåsen i Vassfjellet. Steinbruddet ligger i Trondheim kommune, men som nabokommune kan Melhus benytte innsigelsesrett.

AV JENS GRANØIEN
Framveggen (bruddkanten) mot vest beholdes, det må legges til rette for felles adkomst for et mulig framtidig steinbrudd på Melhussida. Videre at viltkorridoren må sikres mot
ytterligere innsnevring. I motsatt fall vil Melhus kommune, som nabokommune, benytte sin innsigelsesrett, heter det i vedtaket i formannskapet.
I utgangspunktet mener formannskapet at planforslaget bør stilles i bero til begge kommunene har revidert sine kommunedelplaner. Varaordfører Stine Estenstad sa at dette ikke er noen hastesak, i og med at Franzefoss allerede har konsesjon på uttak av stein i 20 år framover.

Felles adkomst
Varaordføreren var opptatt av å sikre adkomst til mulig framtidig steinbrudd på Melhussida av Furuåsen. Hun mente at felles adkomst vil være fornuftig den dagen det kan bli aktuelt med uttak på Melhussida.
– Vi vet ikke når det blir, kanskje blir det om 10 år, 20 år eller 50 år. Uansett er det viktig å unngå å ta god dyrkajord på Melhussida til adkomst, sa hun.
Estenstad tok også til orde for at framveggen (bruddkanten) mot Melhus må beholdes sånn som den er i dag.
Dersom bruddkanten tas ned vil det føre til økt støy i Melhus kommune, sa hun.
For to uker siden var formannskapet på befaring. Merete Moum (ML) som ikke var med på befaringen, følte seg ikke komfortabel med å ta en beslutning med det hun karakteriserte som en dårlig belyst sak i saksframlegget.

Bildet: Bildet er fra da formannskapet var på befaring i steinbruddet hos Franzefoss for to uker siden. Fra v. Mikal Kvaal, Sigmund Gråbak, Jan Arne Bremnes, rådmann Katrine Lereggen, leder for arealforvaltning, Guri Vik og Bente Estenstad.

Les mer i Gaula.

Number of views (527)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01