en-USnb-NO

Nyheter

Tror Arbeiderpartiet er svekket etter nominasjonsmøtet

Tror Arbeiderpartiet er svekket etter nominasjonsmøtet

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, December 19, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
5.0
Flere sentral Ap-politikere i Melhus har uttrykt bekymring på partiets vegne etter nominasjonsmøte, der ordfører Gunnar Krogstad ble utsatt for det mange vil betegne som et kupp.

AV JENS GRANØIEN
Det er prosessen som førte til at Gunnar Krogstad ble vraket som ordførerkandidat, det reageres på. En av dem som reagerer er mangeårig lokalpolitiker i Melhus, Jens Otto Havdal.
Pernille Wahlberg ble først presentert som motkandidat til ordførerkandidatposten bare noen få timer før nominasjonsmøtet skulle starte. Lista som opprinnelig var lagt fram, av en enstemmig nominasjonskomite med Gunnar Krogstad som ordførerkandidat, og med Pernille Wahlberg på andreplass, inneholdt 36 navn. Nå er det 24 navn igjen etter at også Hølonda arbeiderlag har trukket sine kandidater.
Da vi snakket med leder i Melhus arbeiderparti, Einar Gimse Syrstad for noen dager siden, utelukket ikke han at det blir arrangert et nytt nominasjonsmøte, på grunn av det store forfallet. Da hadde ni trukket seg, nå er ni blitt til tolv. Om det blir nytt nominasjonsmøtet skal et medlemsmøte ta stilling til over jul.

Demokratiet er skjørt
Vi har snakket med flere sentrale Ap-politikere som har reagert kraftig på kuppet som skjedde på nominasjonsmøtet. Jens Otto Havdal er en av dem. Havdal er bekymret for at det som har skjedd vil skremme bort, både velgere og sympatisører. Han forteller om flere negative reaksjoner på det som skjedde. Han mener at dette viser at demokratiet er skjørt når noen få kan kaste sittende ordfører, uten sterke grunner for det. Han savner at noen har stått fram og «bakka» opp forslagsstilleren, det har han ikke sett at noen har gjort.
– Det virker for å være en taktikk for å tie det i hjel. Ingen står fram på noen fronter, sier Havdal.
Han sier at den nye ordførerkandidaten, Pernille Wahlberg har bedt om at det blir slutt på nominasjonsbråket, og at man heller må drive med politikk.

Bildet: Jens Otto Havdal mener det er grunn til bekymring dersom valglista hos Arbeiderpartiet blir stående sånn som den er nå. Han sier at det ikke var noen klok beslutning å vrake Gunnar Krogstad.

Les mer i Gaula.

Number of views (441)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01