en-USnb-NO

Nyheter

Torbjørn Thomassen har sett kjente og ukjente gå inn og ut av Melhus rådhus i mer enn 36 år

Torbjørn Thomassen har sett kjente og ukjente gå inn og ut av Melhus rådhus i mer enn 36 år

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, January 2, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Fra vaktmesterkontoret i rådhuset har han hatt full oversikt over folk som har kommet, og folk som har gått inn og ut av rådhuset i mer enn 36 år. Vaktmesterjobben består for det meste av fysisk arbeid, og ikke å følge med hvem som kommer og går.

AV JENS GRANØIEN
I november i 2017 da Torbjørn Thomassen nærmet seg 69 år valgte han å slutte seg til pensjonistenes rekker. Han er en av dem som har lengst fartstid i Melhus rådhus, og trolig den som har sett flest mennesker komme og gå inn og ut av rådhuset. Vaktmesterkontoret ligger strategisk til, og derfra har han sett både kjente og ukjente fjes gå ut og inn av rådhuset. Det være seg kjente sentrale politikere, teaterfolk eller kjente musikere, eller aller mest den vanlige mann eller kvinne i Melhus som har hatt ærend på rådhuset. Nå kan det nesten høres ut som jobben som vaktmester består i å sitte på kontor å se ut igjennom vinduet. Det stemmer nok ikke, mange har nok passert utenfor uten at vaktmesteren har fått det med seg. Vaktmesterjobben består av fysisk arbeid. Dette kommer vi tilbake til. Ved siden av jobben som vaktmester har han jobba i brannvesenet, og vært røykdykker i 31 år. I jobben i brannvesenet er det 60 års aldersgrense.

Travel pensjonist
I dag er han tidvis travel pensjonist. Han tar på seg å vikariere som vaktmester, om det er behov for det, blant annet har han hatt en del jobbing som vikarvaktmester på Buen. Han har også en 20 prosent stilling hos Melhus næringsforening, der han har ansvaret for tilsyn med næringsforeningas bygningsmasse. Men han innrømmer at han har late dager også da det går an å ligge litt attpå, og disponere dagen til det han har lyst til, slik som en pensjonist skal ha. At han var opptatt merket vi da vi måtte gjøre flere forsøk på å treffes for å få en prat. Til slutt ble det til at vi treftes hjemme hos ham på Søberg en kveld tett innpå jula.

Bildet: Torbjørn Thomassen var vaktmester i Melhus rådhus i 36 år før han gikk av med pensjon høsten 2017.

Les mer i Gaula.

Number of views (403)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01