en-USnb-NO

Nyheter

ANNA LINA MØRREAUNET HOLM: – Hadde håpet at Krf tok en annen retning

ANNA LINA MØRREAUNET HOLM: – Hadde håpet at Krf tok en annen retning

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, January 23, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Anna Lina Mørreaunet Holm meldte seg som medlem av Kristelig folkeparti da hun ble valgt inn i Melhus kommunestyre i 2011. Etter at Krf nå har bestemt seg for å gå i regjering med H, Frp og V, har hun bestemt seg for å melde seg ut av partiet.

AV JENS GRANØIEN
I tillegg til at hun sitter i kommunestyret, er hun leder for helse og omsorgskomiteen. Til høsten er det kommunevalg, da er hun ikke lenger med i lokalpolitikken i Melhus.
– Det er ikke ene og alene på grunn av det som nå har skjedd på riksplan at jeg ikke tar gjenvalg. Jeg hadde lyst til å være med videre, men ikke i en så sentral posisjon som jeg har nå. At Krf skal i regjering sammen med Frp, har ikke styrket motivasjonen til å fortsette å arbeide for partiet, sier hun.
Hun legger til: – Jeg skal gjøre meg ferdig med verv jeg har i partiet, når det er ferdig kommer jeg til å melde meg ut av Krf, sier hun i dette intervjuet med avisa Gaula.
Mørreaunet Holm sier at hun ikke kan se noe flott felles prosjekt i den fire-partikonstellasjonen som Krf nå er blitt en del av, sammen med Høyre, Frp og Venstre. Hun mener imidlertid at regjeringen vil bli bedre med Krf med på laget.
– Jeg var misfornøyd med samarbeidsavtalen som Krf inngikk med H og Frp regjeringen i 2013. I 2017 da de ikke inngikk noen samarbeidsavtale, syntes jeg det var helt greit, smiler hun.

Gjorde en god jobb
som opposisjonsparti
Hun mener at Krf har gjort en god jobb som opposisjonsparti, men det har ikke gitt uttelling på meningsmålingen. Nå frykter hun enda dårligere meningsmålinger, men håper selvsagt at Krf vil komme over sperregrensen ved kommunevalget til høsten.
– At den jobben partiet har gjort som opposisjonsparti ikke har gjort utslag på meningsmålingene, kan bero på en ikke fikk kommunisert ut seirene godt nok. Hun fortsetter: – Oppslutningen var synkende og partiet var nødt til å foreta seg noe. For ett år siden sa Knut Arild Hareide at partiet måtte ta et valg. Det er nå gjort, da ble noen fornøyd, mens andre ble misfornøyd, sånn måtte det bli, sier hun.
Anna Lina sier at hun venta, og var avventende til hvilken side Hareide ville velge.
– Jeg håpa at han ville velge sentrum/venstre, jeg mente at det ville være et godt alternativ. Partiet hadde jo allerede forsøkt å samarbeide med blå side, samtidig har oppslutninga gått nedover. Hun slår fast at sentrum/venstre appellerer mer til henne enn høyresida.
– Jeg foretrekker fellesskap fram for individualisme, som spesielt Frp står for.

Bildet: Anna Lina Mørreaunet Holm har mista motivasjonen for å jobbe for Krf etter at partiet har bestemt seg for å bli en del av regjeringa sammen med Frp.

Les mer i Gaula.

Number of views (397)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01