en-USnb-NO

Nyheter

En drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse

En drøm er i ferd med å gå i oppfyllelse

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, January 23, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Blind bonde & Babe sanker urter i naturen, har egne oppskrifter og blander urter og te selv. For Hanne Charlotte og Lars Marius Heggberget på Gravråk på Kvål er en drøm i ferd med å gå i oppfyllelse.

AV JENS GRANØIEN
Da ekteparet med to tenåringssønner kom flyttende fra Kristiansand til Gravråk der Lars Marius hadde overtatt gården som han er født og oppvokst på, og som han hadde odel på, hadde begge lyst til å finne på noe på gården. Begge er jurister og Lars Marius jobbet som kommuneadvokat i hovedstaden, mens Hanne Charlotte fikk jobb som juridisk rådgiver i Melhus kommune. For Lars Marius sin del betydde det ukependling mellom Kvål og Oslo. Da vi intervjuet Hanne Charlotte i 2016, røpet hun at hun hadde en drøm om å kunne drive med noe på gården. Jorda er bortleid på langtidskontrakt, mens deler av jorda skal tilbakeføres til matjord når grusuttaket på gården er avsluttet om noen år, så noen jordbrukere blir de ikke, i alle fall ikke på noen år.
Da vi snakket sammen for to og ett halvt år siden, mens hun ennå jobbet i Melhus kommune, fortalte Hanne Charlotte at hun så smått hadde starta med litt virksomhet på gården. Hun hadde skaffet seg åtte høner og to minigriser. Hønseholdet viser det seg og ha blitt så som så med, for da vi var på besøk nå på nyåret var hønene som før besto av åtte, blitt til ei høne og en hane. Så noen stor eggproduksjon er det ikke blitt på Gravråk. De to minigrisene, som nærmest var å betrakte som kjæledyr har de fortsatt.

Drømmen kan gå
i oppfyllelse
Det som var nytt var at nå holdt drømmen som hun snakket om i 2016, på å gå i oppfyllelse. Hanne Charlotte og Lars Marius har funnet sin nisje i markedet som de ønsket å utvikle videre. Like før jul var det åpning av Gravraak Teatelier. De sanker urter i naturen, blant annet i Vassfjellet. Ekteparet har egne oppskrifter, og blander urter som de finner i naturen, teen må de kjøpe. I hyllene i det gamle huset fra 1838, som i forne dager var smie i den ene enden og tørkhus for korn i den andre enden, var hyllene fylt opp med ulike blandinger av urter og te.
Det er ett og ett halvt år siden Hanne Charlotte sa opp jobben, og slutta i Melhus kommune. Etter ha forsøkt seg som juridisk rådgiver som selvstendig næringsdrivende i en periode, falt begge ned på en mer jordnær sysselsetting. Lars Marius beholdt jobben sin som advokat i Oslo etter at familien flytta til Gravråk. Nå har han fått jobb som advokat hos advokatfirmaet, Sands, Stenstrup og Stordrange i Trondheim, hvor han jobber i 70 prosent stilling. Lars Marius deltar også i te-virksomheten på gården.

Bildet: Lars Marius og Hanne Charlotte Heggberget blander og selger te, de blander også med lokale urter som de finner på gården eller i Vassfjellet. Her var det tidligere smie.

Les mer i Gaula.

Number of views (445)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01