en-USnb-NO

Nyheter

Hjalmar Hugdal var misjonær i Mongolia

Hjalmar Hugdal var misjonær i Mongolia

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, March 6, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
I 1994 dro familien Hugdal til Mongolia for å jobbe blant de innfødte. Der ble de i tre år. Det ble ikke bare med den ene gangen. Til sammen har Hjalmar og Mette Goa Hugdal gjort tjeneste for misjonssambandet i ti år, fordelt på fire perioder.

AV JENS GRANØIEN
Hjalmar Hugdal (55) forteller til avisa Gaula at han fikk en opplevelse om at det var det familien skulle gjøre. Sist lørdag var han på Melhus bedehus for å fortelle om opplevelser fra tida i Mongolia.
Vi treffer ham på arbeidsplassen Øya videregående hvor han er lærer i landbruksfag. Hjalmar forteller at familien selv følte at de ikke var egnet til å reise ut for å jobbe, og for å forkynne kristendommen.
– Vi hadde en slags dragning, eller en opplevelse, vi kan gjerne kalle det et kall. Da vi fikk spørsmål fra misjonssambandet om reise ut, takket vi ja, sier Hjalmar Hugdal.
I Mongolia jobbet ekteparet som kristent fagpersonell. I det ligger det at Hjalmar som har landbruksutdanning og jobba med landbruk, mens Mette som er sykepleier jobba med helse.

Drev med kristent arbeid
– På fritida støtta vi kristne forsamlinger i området der vi bodde med bibelgruppe og introduksjonskurs om hva kristent liv dreier seg om, og å veilede for unge kristne, forklarer Hjalmar Hugdal.

Bildet: Hjalmar Hugdal jobbet i ti år for misjonssambandet i Mongolia. I dag underviser han i landbruk på Øya videregående skole.

Les mer i Gaula.

Number of views (214)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01