en-USnb-NO

Nyheter

Fikk avslag på bygging av ny bolig på Øysand

Fikk avslag på bygging av ny bolig på Øysand

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, March 27, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Samboerparet Ida Mjønesaune og Anders Øye fikk avslag på klage på bygging av ny bolig på LNF-område på Øysand. I stedet fikk de råd om å lage reguleringsplan.

AV JENS GRANØIEN
Etter befaring tirsdag vedtok formannskapet i Melhus å avslå klage på søknad fra advokat Carl Fredrik Hestbak, på vegne av Ida Mjønesaune og Anders Øye. Samboerparet ønsket å bygge ny bolig på nabotomta til boligen der de bor i dag. Til avisa Gaula sier de to at det er for liten plass i den nåværende boligen til en familie på fem derfor ønsker de å bygge en litt større bolig. Anders Øye som er født og oppvokst på Øysand, sier at tilhørlighet til stedet, og tomteprisene i Melhus er faktorer som gjør at de fortsatt ønsker å bo på Øysand. Da i en større bolig enn den de har i dag.
Tomta de ønsker å bygge på er dyrka jord. Anders Øye sier til avisa Gaula, at han er enig i hensynet til bruk av dyrkajord, men han viser til en kolonihage som har beslaglagt mye dyrkajord på Øysand. For å få gjennomføre tiltaket er det ønskelig med makeskifte med tilstøtende areal på motsatt side av nåværende bolig mot E39. Dette arealet er plen som kan omdisponeres til kornareal ved makeskifte. Boligen og den tiltenkte tomta ligger like ved hestesportsenteret på Øysand.
Søknaden om dispensasjon ble behandlet som delegert vedtak den 1. februar i år, og avslått med bakgrunn i at hensynet bak arealformålet ville bli vesentlig tilsidesatt.


Bildet: Samboerparet Ida Mjønesaunet og Anders Øye bor i huset i bakgrunnen. De ønsker å bygge ny bolig på nabotomta på grunn av for liten plass til tre barn og dem selv. Det er bortenfor den nåværende boligen de vil bygge ny bolig.

Les mer i Gaula.

Number of views (259)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01