en-USnb-NO

Nyheter

– Ikke skummelt å skifte arbeid for å prøve noe nytt

– Ikke skummelt å skifte arbeid for å prøve noe nytt

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, April 3, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
1. juni i fjor var det slutt på en lang epoke med lensmenn i Melhus, en epoke som har røtter flere hundrede år tilbake. Monica Brækken ble den siste lensmannen i Melhus.

AV JENS GRANØIEN
Jeg syntes jeg hadde en fin jobb og god kontakt med folk. Jeg var tett på folket i Melhus for å bidra til å gjøre en forskjell. Jeg trives godt i Orkdal også, og synes ikke det er skummelt å skifte arbeid for å prøve noe nytt. I Orkdal er det et krevende og interessant fagområde, sier Monica Brækken.
Monica Brækken som bor på Melhus var lensmann i hjemkommunen fra mars 2009. Hun var lensmannsbetjent i Melhus fra 1995 til 2006. Tjenesten i Melhus var avbrutt av to og ett halvt år da hun var lensmann i Holtålen kommune.

Et stort område
Lensmannsembetene forsvant med den nye politireformen der lensmannskontor er slått sammen til politienheter. Monica gikk fra jobben som lensmann i Melhus til stilling som seksjonsleder etterforskning med tjenestested Orkdal, som er en del av den geografiske politienheten sør. Gauldal og Orkdal er de to enhetene i aksen sør. Tjenestestedenheten har ansvar for kommunene; Orkdal, Agdenes, Skaun, Meldal, Hemne, Snillfjord, Hitra og Frøya. Det bor til sammen 45 000 personer i politienheten. Fra 2020 kommer Rindal og Heim kommune inkludert Halsa med.
De er en ledergruppe i Orkdal, til sammen er de 8 – 10 stykker som jobber med etterforskning i tillegg til styrken som jobber operativt.
– Det er et stort område med lange avstander, og det er også viktig å ha folk ute, samtidig som vi jobber med etterforskning på kontoret, sier Monica Brækken.

Bildet: Monica Brækken ble den siste lensmannen i Melhus. Hun trives i en utfordrende og spennende jobb som etterforskningsleder i Orkdal.

Les mer i Gaula.

Number of views (198)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01