en-USnb-NO

Nyheter

Nordenfjeldske kunstindustrimuseum: Har kjøpt kunstnerisk  installasjon av melhuskunstner

Nordenfjeldske kunstindustrimuseum: Har kjøpt kunstnerisk installasjon av melhuskunstner

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, April 10, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Det er melhuskunstneren Tiril Havdal som har solgt en hel kunstnerisk installasjon av keramikk bestående av i alt 25 enheter til Nordenfjeldske kunstindustrimuseum.

Salget skjedde i forbindelse med utstilling “Randsone” som melhuskunstneren har hatt hos Heimdal kunstforening den siste tida. Tiril Havdal ser på salget til kunstindustrimuseet som en stor anerkjennelse, og noe som betyr at kunsten hennes blir tatt vare på i uoverskuelig framtid. Det synes hun er stor stas. Cirka 150 000 kroner var prisen, men hun understreker at ikke alt tilfaller henne, Heimdal kunstforening skal ha 30 prosent av salget. Installasjonen består av 25 enheter laget i keramikk 40 til 45 centimeter i høyde, som først og fremst er hennes kunstform. Hun kan også å bruke tegneblyanten, noe utstillinga også viste. Verket som kunstindustrimuseet har kjøpt har vært en del av utstillinga som Tiril har hatt hos Heimdal kunstforening. Utstillinga åpna den 16. mars og avslutta sist søndag. Utstillinga har vært åpen for publikum torsdager, lørdager og søndager. Line Solbakken som er rådgiver i kultur i Melhus kommune, var innom utstillinga på lørdag. Hun sier hun ble glad på Tiril sine vegne da hun fikk høre om salget til kunstindustrimuseet. Hun ser også på det som en stor anerkjennelse for det arbeidet Tiril står for.

Skaper muligheter for nytt liv og nye retninger
I beskrivelsen for utstillinga kan en blant annet lese:
«Hennes kunstneriske arbeidsprosess består blant annet av utforskning av fruktbar destruktivitet i ytterpunktene av eksperimentell rakubrenning. Hun fokuserer også på å vise at kunsten, på samme måte som mennesket går gjennom en prosess som setter spor. Når hun utsetter skulpturene for potensielt destruktive påkjenninger, skaper hun muligheten for nytt liv, og nye retninger, noe vi ser i forkullet tre, hvor det fremdeles er liv i kjernen, og i leirens utfordrende vridninger».

Bildet: Line Solbakken, kulturarbeider i Melhus kommune og Tiril selv, beundrer den vakre installasjonen som Tiril har fått solgt til Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, og som nærmest er sikret å bli tatt vare på til evig tid.

Les mer i Gaula.

Number of views (171)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01