en-USnb-NO

Nyheter

Synnøve Daaland: Maler akryl og akvarell og yster ost

Synnøve Daaland: Maler akryl og akvarell og yster ost

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, April 24, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Hun maler akryl, akvarell og hun tegner. Synnøve Daaland har prøvd oljemaling, men sier at hun enda ikke har funnet sin stil.

AV JENS GRANØIEN
I disse dager har hun utstilling på kafe Schei Jakobsen på Melhus. Utstillingen har hengt der siden 8. april. Enda blir det tid til å se bildene, som er malt i akryl, som blir hengende til 1. juli. Motivene er menneskelig relasjon, hus og gårder. Det er noe hun har malt mye av. Hun forteller at hun enda ikke har funnet sin egen stil, men utforsker forskjellige stiler. Akryl består av plastmaling, varm løselig maling. Akvarell er vannmaling som males på hvite ark. Den er transparent og gjennomsiktlig. Utstillingen på Melhus er hennes første. Synnøve forklarer at hun ikke har lagt planer langt fram i tid med hensyn til utstillinger, men bedyrer at hun vil ha flere utstillinger, og at maling vil oppta stadig mer av tida hennes.


Vokste opp i Melhus
Det er i heimbygda hun har valgt å ha sin første utstilling, selv om hun er utflytta melhusbygg.  Synnøve vokste opp i Havdalsgrenda. Av tre søstre er hun den i midten. Interessen for tegning kan hun ikke huske annet enn at hun har hatt så lenge hun kan huske. Forming var yndlingsfaget både da hun gikk i barneskolen på Høyeggen skole, og senere ungdomsskolen på Gimse.

Bildet: Synnøve Daaland har utstilling av sine malerier hos kafe Schei Jakobsen på Melhus. Bildene er absolutt verdt å ta en titt på.

Les mer i Gaula.

Number of views (141)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01