en-USnb-NO

Nyheter

Truer med å legge ned privat vassverk: Hvis tvang om kommunal tilkobling

Truer med å legge ned privat vassverk: Hvis tvang om kommunal tilkobling

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, December 5, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Det er fire private vassverk i Melhus der abonnenter har fått beskjed om kommunal tilkobling. De private vassverka mener at om det skjer, er det ikke lenger grunnlag for å opprettholde de private vannverka.

AV JENS GRANØIEN
Alle som vil få en kostnad med tilkobling mer enn 150 000 kroner, eller en og en halv G, får slippe å koble seg til kommunal vassledning. Hos Gimse vassverk som har cirka 70 betalende abonnenter, har cirka halvparten fått beskjed fra Melhus kommune om å koble seg til Metrovannledningen. Omtrent det samme vil gjelde de andre private vannverkene i kommunen også. Saken lagt i bero Nå har de private vassverka fått beskjed om at saken om tilkobling til kommunalt vassverk er lagt i bero av kapasitetshensyn i kommunen, men saken er ikke lagt død. Kommunen skriver i et brev, at når saken blir tatt opp igjen vil det bli et informasjonsmøte. Det aller siste er ei tekstmelding fra leder i komite for teknikk og miljø, Mikal Kvaal.Han skriver at teknisk drift har satt opp ei prioriteringsliste over det som skal skje de nærmeste fire åra. Der er ikke dette prosjektet tatt med.

Bildet: Viglund Rimolsrønning og Even Borten er fast bestemt på å stå løpet ut. Dersom abonnenter hos Gimse vannverk må koble seg på Metrovannledningen, så blir Gimse vannverk nedlagt.

Les mer i Gaula.

Number of views (413)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01