X

Responsive image

Nyheter
Allsidige Per Jørund Grøthe fra Lundamo: Undervisning, trekkspillmusikk og bladarbeid

Allsidige Per Jørund Grøthe fra Lundamo: Undervisning, trekkspillmusikk og bladarbeid

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 18, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Per Jørund Grøthe fra Lundamo var ikke gamle karen før han begynte å skrive artikler, lage intervju og fotografere for Melhusbladet og Trønderbladet.

Å drive med journalistiskarbeid falt ham naturlig. Han var fra en familie der flere drev med eller hadde drevet med slikt arbeid.Per Jørund begynte også tidlig

å spille trekkspill.I dag er Per Jørund redaktør for Trekkspillnytt, et forholdsvisstort magasin for alle som er interessert i trekkspillmusikk. Bladet har et opplag på 2000 og har abonnenter over hele landet, og også noen i utlandet, særlig i Sverige. Trekkspillnytt kommer med seks utgaver i året.Per Jørund og familien, som består av Agnes og deres fire sønner, Sondre, Ole, Åsmund og Eivind, har bodd i Vestfold desiste 18 åra. De har heimen sin på Sundbyfoss. I tillegg til jobben som redaktører Per Jørund adjunkt på Eiker videregående skole, det er hovedjobben hans. Han underviser i norsk, historie og mediefag.I tillegg til disse faga,som han studerte ved NTNU,har han også eksamen i kulturstudierfra Høgskolen i Bø. I tillegg il de nevnte faga som han har i studiespesia- liserende klasser, har han også undervist i markedsføring på linje for Service og samferdsel. Fra Sundbyfoss til skolen i Eiker er det fire mil. – Jeg slapper av med å høre på

radio når jeg kjører hver vei til og fra jobb. Da går det i blant annet «Politisk kvarter» og «Ny hetsmorgen» på NRK Alltid nyheter. Jeg får mange ideer til undervisninga da, sier Per Jørund.

Bilde: Per Jørund Grøthe er redaktør for bladet Trekkspillnytt og han er lektor på videregående skole.Han og samboer Agnes har fire sønner og familien bor i Vestfold.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (759)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co