X

Responsive image

Nyheter
Schei Jakobsen fornyer seg

Schei Jakobsen fornyer seg

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 1, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

– I utgangspunktet har jeg ikke vurdert å slutte. Å holde på med denne kafeen er noe jeg har ønska meg hele tida, sier Cathrine Jakobsen, eier og daglig leder av kafe Schei Jakobsen på Melhus.

AV JENS GRANØIEN

For noen uker siden var hun på utkikk etter andre lokaler. Det var spesielt kjøkkenet som var for lite. Kafeen har vokst og blitt større enn da Cathrine og Anna Schei Holdbakk starta for seks år siden, og rett og slett vokst ifra kjøkkenkapasiteten.

    – Når en ikke eier, men leier lokaler er det vanskelig å få lån. Nå har jeg fått med meg noen investorer som gjør at vi kan koste på større kjøkken og pusse opp lokalene. Det er drømmen min og kunne drive økonomisk. Det har vi ikke gjort hittil, sier Cathrine Jakobsen til avisa Gaula.

    Kafeen har seks ansatte, eller 3,5 årsverk og omsetter for i overkant av fire millioner kroner.

Større kjøkken 

Nå er lokale entreprenører i gang med å pusse opp lokalene. Kjøkkenet skal bli større, og for å få det til må klosettene flyttes. Jakobsen forteller at det også blir et lite rom som kan brukes til møterom. Når det er ledig kan det benyttes i sammenheng med kafeen. Kafeen vil dermed få noen flere plasser enn før. Hun forteller at hun har sagt opp leietakeren som drev butikk i lokalene, for å kunne benytte hele lokalet sjøl.

    – Da vi starta for seks år siden var det en liten kafe. Den har vist seg å bli større enn vi forutså, og jeg har måttet investere hele tida. Derfor har vi ikke tjent penger. Nå investerer vi for å tjene penger, slår en entusiastisk Cathrine Jakobsen fast.

 

Så etter andre lokaler

Jakobsen innrømmer at hun i en periode var på jakt etter andre lokaler. Det var vanskelig å finne noe som var så sentralt og som hadde plass for uteservering.

    – Vi er godt innarbeid der vi er. Den støtten vi har fått fra folket i Melhus gir meg styrke til å fortsette. Folket har tru på Schei Jakobsen. Det viser at det er behov for en sånn møteplass i Melhus. Ekstremt mange gode tilbakemeldinger har gjort meg overbevist om at det er riktig å fortsette, sier hun.

Bilde: 

Cathrine Jakobsen har som mål å åpne kafeen 1. mai. I mellomtida vil de leverer take away, og tilby catering så snart oppussingen med nytt og større kjøkken er klart. Hun håper melhusbyggene støtter opp i ei vanskelig tid.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1437)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co