X

Responsive image

Nyheter
Veldig bra oppslutning om «Drive thru» hentepunkt

Veldig bra oppslutning om «Drive thru» hentepunkt

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 22, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

«Drive thru» heter det. Det betyr at du kan få kjøpt lokalmat som er bestilt, lagt rett inn i bilen, uten kontakt mellom selger og kjøper. Stadig flere får øynene opp for lokal mat, ikke minst som en følge av koronakrisen.

AV JENS GRANØIEN

Bestillinga foregår på Facebook på forhånd. Det avtales tidspunkt for når varene kan hentes. Det som er bestilt legger selger i bagasjerommet på bilen. Når bestillinga er lagt i bagasjerommet kjører kjøper videre. Betalinga foregår med vips. På det viset blir det ikke nærkontakt mellom selger og kjøper. Betalingsformen vips er helt ufarlig med tanke på smitte, fordi selger og kjøper ikke berører samme kontaktpunkt. Kjøper trenger heller ikke å gå ut av bilen.

    Fritz Arne Haugen som er en av de 10 – 12 lokalprodusentene av mat, og som også var en at initiativtakerne til hentepunktet på Melhus, sier at «drive thru» på Melhus torsdag kveld fungerte godt. Dette var første gangen med «drive true» på Melhus. Haugen lover at det blir flere. 

 

Skal representere 

mangfoldet

Det er også tilsvarende hentepunkt på Lade, på Sverresborg og på Orkanger. Haugen sier at dette er et supplement til Reko-ringen. Selv er han veldig fornøyd med oppslutninga om tiltaket på Melhus.

    Hentepunkt vil også gå litt vi    dere, og ikke bare gjelde landbruksvarer. Haugen tenker seg at folk som for eksempel baker lefser eller lignende kan bli med. Det samme gjelder også innvandrere som har noe å selge. Han er opptatt av at hentepunktet skal representere mangfoldet.

    Av de 10 – 12 lokalmatprodusentene som hadde utlevering på Melhus torsdag kveld, var de fleste fra Melhus, men både Oppdal og Hitra var representert. Haugen sier at de aller fleste var fornøyd. Han forteller at de har 11 000 følgere på facebook. Kundene var folk fra Heimdal i nord til langt oppi Gauldalen i sør.

Bilde: 

Anne Wirkola Svanholm fikk levert økologisk ytrefilet av Fritz Arne Haugen.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1312)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co