X

Responsive image

Nyheter
Rastebenkproduksjon

Rastebenkproduksjon

Author: Melhus Avisa Gaula/Tuesday, May 19, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Da de to karene på Lundamo ble permittert, så det ut til at de fikk lange og kjedelige dager. Karene, Torbjørn og Morten, er naboer på Lundamo, og de visste råd; de startet opp å lage rastebenker.

AV HEGE WILLADSEN

Stor produksjon

Torbjørn Dyrseth jobber til vanlig som tømrer, og Morten W. Krogstad jobber med teknisk på hotell i byen. Da koronaen inntraff i mars, ble de permittert. Uka etter fikk de idéen om å lage rastebenker. – Morten bygget seg en benk i fjorsommer, så da tenkte vi; farsken, kan vi ikke begynne og bygge sånne da? Da har vi noe å holde på med. Og så gjorde vi det, og senere så ballet det på seg, sier Torbjørn og sier at de likeså godt lagde andre lignende produkter også.  Det har blitt noen leveringer på den måneden de har holdt. – Vi har levert til butikker, barnehager, skoler og til fiskevaldet til Bjørn Haugnæss. 

Haugnæss opprustet fiskevaldet med nye gapahuker og sitteplasser. De sier at om de må, så klarer de å lage fire benker på en dag. – Så lenge vi har malene klare, går det fort å sette sammen en benk. 

 

Kreativiteten må blomstre

Naboene har kjent hverandre siden Morten flytta til Lundamo i ungdomstiden, midten på 80-tallet. De bor nesten vegg i vegg sentralt på Lundamo, og verkstedet har de i garasjen til Morten. – Men der ikke får du ikke se, for der er litt for mye rot, ler de to kreative mennene. De skjønte at de måtte være kreative for å ha noe å gjøre og for å vedlikeholde den sosiale biten av livet.– Det er godt å ha noe å stå opp for. De har nå fem forskjellige maler de bruker, jeg spør om det er mulig å komme til de med et ønske om en spesiallaget benk. – Ja, det må du bare komme med, det skal vi ordne, sier de. De synes det er godt å ha noe å holde på med nå om dagen, men hva skjer når de begynner i sine faste jobber igjen? – Vi tar fortsatt bestillinger vi, sier Morten, og Torbjørn nikker enig i det. – Det er jo en fin kvelds- og helgesyssel å holde på med benkproduksjon. 

Bilde: Kompisene Torbjørn Dyrseth og Morten W. Krogstad har satt i gang produksjon av rastebenker. –Denne er fin for den som er litt oppi åra og ikke klare å skreve over de vanlige rastebenkene, sier de og demonstrerer hvor greit du bare smetter inn under bordet for å sette deg nedpå. Du kan ha to sånne sammen, da får du plass til fire stykker til en kafferast.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (1649)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co