X

Responsive image

Nyheter
Alle laksefiskerne snakker  norsk

Alle laksefiskerne snakker norsk

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, May 27, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Natt til mandag starter laksefisket i Gaula. Det blir en annerledes fiskesesong i år, preget av Antibac og smittevernregler. I elva vil alle fiskerne snakke norsk.

AV JENS GRANØIEN

På Horgøyenvaldet på Lundamo hos Siri Stav og Finn Buan er de godt forberedt foran årets laksefiske i Gaula. De første fiskerne kom allerede sist fredag for å forberede seg til det som skal skje klokka tolv natt til mandag. For mange er starten på laksefisket, årets høydare.

    Forskjellen på i år og åra før, er at i år kommer det bare norske fiskere, i hvert fall i starten av sesongen. Utlendingene må holde seg hjemme på grunn av faren for spredning av covid-19-viruset. Siri Stav og Finn Buan er ikke bekymret av den grunn for ikke å få nok fiskere. Det har vært stor pågang fra nordmenn som vil fiske, og de har også måttet si nei til mange på grunn av plassmangel. Siri forteller at utlendingene som bruker å fiske på valdet er kontaktet, sånn at de har fått overdratt fiskekortene sine til nordmenn. Disse utenlandske fiskere har sagt klart ifra om at de vil tilbake neste år. De ivrigste de som har sesongkontrakt, sitter på gjerdet i håp om at det blir lettelse i innreiseforbudet i løpet av de tre månedene fisket varer.

    – De drømmer om Gaula hele året. Gaula er det mest kjente i dalen for utlendingene, sier Siri Stav.

 

Trolig bare nordmenn i år

I år får fiskeglade nordmenn nyte laksefisket i fred og ro, mens svensker, dansker, tyskere, skotter og amerikanere trolig må være hjemme hele sesongen på grunn av smittefaren av covid -19-viruset. På Horgøien – valdet er det også mange norske fiskere til vanlig, men utlendingene utgjør cirka halvparten i en normalsesong.

    Siri Stav sier at det har vært stor pågang fra nordmenn som vil fiske, men de har måttet begrense antallet, og har derfor vært nødt til å si nei til noen. Det skal ikke være for mange samtidig på valdet. Det har ingen ting med korona å gjøre.

    – Dette er et eksklusivt vald, og vi vil derfor ikke ha for mange i elva samtidig. Det er fiskerne villig til å betale for, sier hun.

    Både på tunet og i hytter ved elva tilbyr de overnatting til fiskere. Laksefisketurisme er hovedinntekta på gården, jorda er bortleid og drives av en nabo.

Bilde: Natt til mandag braker det løs. Finn og Siri konstaterer at elva var forholdsvis lita fredag, men den stiger nå med midlere vær.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1018)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co