X

Responsive image

Nyheter
Vil at kommunen  skal overta grendehus

Vil at kommunen skal overta grendehus

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 3, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

På et ekstraordinært årsmøte i Åsen grendehus den 17. juni står det en sak på saklista: Forslag om å be Melhus kommune overta grendehuset.

AV JENS GRANØIEN

Etter at skolene i Nedre Melhus ble sentralisert i 1956 fikk grendefolket tilbud om å overta de gamle skolebygningene for å benytte dem til forsamlingshus. Det dreide seg om tre skolebygninger, Øysand, Hollum og Åsen.

    Åsen grendehus sliter økonomisk, og det later til å være liten interesse for å ta vare på huset. Det er ikke avholdt årsmøte de siste fem åra. Årsaken til det er uvisst. Huset har dermed ikke et fungerende styre per i dag.

    Arild Granmo var med i det siste styret, og det later til at han er den eneste fra det siste styret som fortsatt har en funksjon. Granmo er den som styrer med utleie av lokalene. Han sier at det har vært svært lite utleie de siste åra. I år var det bestilt utleie til to konfirmasjoner. Konfirmasjonen er som kjent utsatt til september på grunn av koronasituasjonen. En av de som har bestilt har bestilt huset til konfirmasjon i september. Granmo mener at årsaken til lite utleie til familieselskap, er at det finnes ander leiemuligheter med høyere standard.

 

Liten interesse for dugnad

Det som før var god dugnadsånd i grenda, er det lite igjen av. Huset ble restaurert og påbygd i to etapper. Først ble det påbygd nytt inngangsparti med klosett og dusj. Senere ble det påbygd scene. Alt arbeidet ble gjort på dugnad.  Granmo sier at det er vanskelig å få folk til å møte på dugnad i dag.

    I huset er det også ei lita leilighet, passe stor og rimelig for ungdom i etableringsfasen eller enslige. Leiligheta bør oppgraderes, og har ikke vært utleid de siste åra. Granmo mener at huset må kostes på flere hundre tusen kroner.

    Før ble det arrangert lokale fester i huset av og til, disse festene ga bra overskudd og bidro til god inntekt. Granmo sier at om det arrangeres fest i dag, så kommer det nesten ingen.

Bilde:  Åsen grendehus kan bli overtatt av Melhus kommune.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1384)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co