X

Responsive image

Nyheter
– Stor stas å få møte  prinsessa på Stortinget

– Stor stas å få møte prinsessa på Stortinget

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, January 26, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

Maren Grøthe (20) var som Stortingets yngste representant plukket ut til å få møte prinsesse Ingrid Alexandra på Stortinget, dagen før prinsessens myndighetsdag.

AV JENS GRANØIEN

 

Dagen før 18-årsdagen som var den 21. januar var satt av til å vise prinsessen de tre statsmaktene i Norge. Stortinget som er den lovgivende, regjeringen som er den utøvende og høyesterett som er den dømmende statsmakten.

    På Stortinget ble prinsessen vist rundt, og hun hadde et møte der stortingspresident Masud Gharahkhani, visepresident Svein Harbak, foruten Maren Grøthe som den yngste i forsamlingen var til stede.

    Maren Grøthe forteller at hun fikk fortalt prinsessen om stortingsrollen og om daglig arbeid på Stortinget. For sin egen del fortalte Maren, som ung representant om sin bakgrunn og sitt engasjement. Hun fortalte hvordan hennes hverdag er på Stortinget.

 

Glad i det norske 

kongehuset

Maren oppfattet prinsessen som en ung, klok, dyktig og reflektert ung dame. Hun sier at det var veldig stas å få møte henne.

    – Prinsessen stilte flere spørsmål. Blant annet ville hun vite hvordan det legges til rette for at unge skal engasjere seg i politikk, og for å sikre et velfungerende demokrati. Hun spurte om alt fra hvordan vi som stortingsrepresentanter opplever hverdagen, og det ansvaret vi sitter med opp imot det distriktet vi representerer. Netthets ble også et tema, forklarer Maren.

    Prinsesse Ingrid Alexandra er den 2. i arverekken etter sin far kronprins Håkon Magnus. Maren poengterer at hun er glad i det norske kongehuset. Hun synes det var stor stas å få vise prinsessen rundt, og fortelle om det arbeidet de utfører på Stortinget.

    Maren sier at det norske kongehuset har en viktig rolle i hverdag, så vel som i krisetider.

Bilde: 

Fra venstre, visepresident Svein Harbak, prinsesse Ingrid Alexandra, stortingspresident Masud Gharahkhani og stortingsrepresentant Maren Grøthe.

 

Print

Number of views (498)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co