X

Responsive image

Nyheter
SEBASTIAN FLÅ er filmprodusent

SEBASTIAN FLÅ er filmprodusent

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 9, 2022/Categories: Startsiden, Nyheter

23-åringen fra Hovin har starta Flå filmproduksjon. Han tar oppdrag både for bedrifter og private.

AV JENS GRANØIEN

S

ebastian er elev ved Danvik folkehøgskole i Drammen. Vi treffer ham hjemme på Hovin i vinterferien fra skolen. Han har vært interessert i film nesten så lenge han kan huske. Han minnes at han som 6 – 7 åring ønsket seg et kamera.

    I 2012 da han var tretten år, kom filmbussen til Melhus, den kommer forresten hvert år, og er her et par dager. Filmbussen holder to-dagers kurs for unger når de er her. I 2012 oppsøkte Sebastian filmbussen. Sebastian ville lære litt om filming. Såpass ivrig var han at han møtte opp sju år på rad når filmbussen kom til Melhus.

    – De syntes det var artig at jeg ble med på kurset sju år på rad. Det meste jeg har lært om filming, har jeg lært av dem. Det var fullt opplegg i to dager, smiler Sebastian.

    Han forklarer at når du skal lage en film, så starter det med en ide som ender opp i ett manus. Deretter følger filming og klipping. Sebastian har spesialisert seg på regi og klipping, mens det ofte er andre som tar seg av filmingen. Han sier at det er blitt ganske mange filmer opp igjennom årene, både proff og på hobbybasis.  Selv synes han at han er blitt ganske god på regi og klipping.

 

Utdanna elektriker

Han er utdanna elektriker og hadde fast jobb hos Bravida i Trondheim, etter at han hadde hatt læretida si hos det samme firmaet. Det var der interessen for filming fikk grobunn for fullt. Han fikk i oppdrag å lage en reklamefilm for Bravida. Det var hans aller første oppdrag.

    For to år siden slutta han som elektriker. Han tok påbygging på videregående, og i vinter er han elev på filmlinja ved Danvik folkehøgskole i Drammen. Når han er ferdig der har han lyst til å søke på filmskolen, men er klar over at der er «nåleøyet», for å komme inn trangt. Uansett så håper han på å få oppdrag med å lage film når han er ferdig på folkehøgskolen i mai, sånn at han på litt sikt kan leve av å lage film. Det første han er ute etter er en sommerjobb for å tjene seg noen kroner. Han forteller at folkehøgskolen også har et 2. års tilbud, der du kan jobbe i en bedrift, riktignok uten betaling.

 

Lager film på skolen

Sebastian forklarer at når han lager funksjonsfilmer er det andre som filmer, mens det er han som har manus og regi. Når han tar oppdrag i private lag/sammenheng, forestår han filmingen selv.

    Nå lager de film på skolen. Da er de 40 elevene inndelt i grupper på fire hvor hver gruppe lager hver sin film. Om to uker skal innspillingen av filmen være klar.

    – Hver gruppe lager et prosjekt der du har en spesiell jobb. Jobben min er manus og å ha regi, forklarer han.

    Forut for filminnspillingen må de finne skuespillere. Når de utlyser audition, er det mange søkere. Det er både folk som er utdanna skuespillere, og andre som har lyst til å bli skuespiller, det er åpent for alle.

    – Vi hadde tolv på audition, fire fikk jobb i filmen.

Bilde: 

Sebastian har spesialisert seg på regi og klipping, men filmer også, spesielt i private sammenhenger.

 

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (504)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co