X

Responsive image

Nyheter
HMS-Senteret  på Melhus  har runda  10 år

HMS-Senteret på Melhus har runda 10 år

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 17, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Ei lita uke før nasjonaldagen vår, var det 10 år siden HMS-Senteret AS ble registrert i Brønnøysundregisteret.  De har hatt tilhold på Melhus siden da, og vi har tatt oss en prat med gründer Solveig Grande Moen, som var den som brakte liv i HMS-Senteret.

Bred kompetanse

–Vi er et team på 11 stykker, men ikke alle er fast ansatt. Vi har samarbeidsavtaler med lege, yrkeshygieniker, førstehjelpsinstruktør og psykolog, men vi er jo likevel et team på 11, sier Solveig Grande Moen som er gründeren av HMS-Senteret. Hun sier de dekker et stort fagområdet; – Vi har tre bedriftssykepleiere, en bedriftslege og selv er jeg bedriftssykepleier i tillegg til daglig leder. Vi dekker den arbeidsmedisinske delen med oppfølging av arbeidshelsa til folk. Folk er eksponert for så mye forskjellig som for eksempel støy, støv, kjemikalier og strøm. Så all den lovpålagte oppfølgingen som er knytta til arbeidsmiljøloven, og de arbeidsmedisinske retningslinjene, det dekker de nevnte fagpersonene. Pluss at vi jobber mye med psykososialt arbeidsmiljø, lederstøtte og sykefraværsoppfølging. Vi har nesten 120 bedrifter og har fordelt de innad slik at bedriftene har hver sin hovedkontakt. Vi har også en fysioterapeut og en naprapat, og de brukes til ergonomisk kartlegging, vurdering, vernerunder og funksjonsvurdering av muskel og skjellet. 

 

– Hvor er alle disse 120 bedriftene, spør jeg Solveig. 

– Faktisk, i starten var det minst like mye bedrifter fra trondheimsområdet, og en del i Melhus. Men etter hvert så har det blitt mer Melhus, utover til Orkanger, til Støren og til Oppdal. Vi har definert et avdelingskontor på Oppdal rundt Kjetil Sandsten som er fysioterapeuten vår der. Blant annet har vi Tensio som kunde, de som var Trønderenergi Nett tidligere,  og de har lokasjoner mange plasser i Trøndelag. Så da blir det noen turer dit de holder til. 

Bilde: Solveig Grande Moen tok sats og fulgte ønsket sitt. Dermed var HMS-Senteret en realitet. I etableringsprosessen skrev hun ned mål, ønsker og utfordringer på ei plate. Den plata har en symbolsk verdi. – Jeg synes jeg har en god arbeidsplass, sier hun til  Gaula. 

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (1191)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co