X

Responsive image

Nyheter
Bussaken: Politikerne støtter folket

Bussaken: Politikerne støtter folket

Bilder: – Vi må sørge for at vi får et tilbud som fungerer, hvis ikke slutter folk å ta buss,» sier ordførerkandidatene til Senterpartiet og Høyre; Jorid Jagtøyen og Stine Estenstad.

Author: SuperUser Account/Monday, August 19, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Gaula blir invitert av varaordfører Stine Estenstad fra Høyre og Senterpartiets Jorid Jagtøyen til å møte dem på Brekkåsen snuplass. De har fanget opp misnøyen blant folket når det gjelder tapet av bussrute 38 og omlegginga av kollektivtilbudet. Det har blir klaget høgt og tydelig til AtB og folk har ropt så høgt at nå kommer politikerne på banen.

– Det er jo sånt politikerne skal brukes til, så klart vi stiller opp, sier Jorid, og Stine er helt enig. 

– Kan hende det fungerer etter hvert, men det fungerer i alle fall ikke nå,.» legger Stine til.

De sier at AtB var nok for snar til å få gjennomført oppstarten på dette prosjektet, og det burde vært mer infrastruktur på plass før omlegginga kom. 

– Vi er redd for at de som tok rute nummer 38 nå begynner å kjøre bil istedenfor å ta buss, sier Stine. Hun sier også at den byvekstavtalen som gjelder må følges opp av politikerne. Begge mener de dette må skje så fort som mulig, for de sier at folk tillegger seg nye vaner når noe ikke fungerer. 

– Vi melhusbygger har omtrent vært verdensmestere i å bruke bussen vi, sier Jorid. 

Hun forteller at da vi fikk den flotte 38-ruta så økte kollektivreisende på Melhus med 40 prosent.

– Men nå må fylkespolitikerne stille opp, for det er de som har bestemt dette, sier de og forteller at kvelden i forveien så oppfordret de ordfører Gunnar Krogstad til å kalle inn AtB på det kommende formannskapsmøtet. Og Gunnar kasta seg rundt, og gjennomførte. Bare noen timer senere kunne han bl. a. publisere følgende: 

Jeg har nå invitert fylkesrådmann Odd Inge Mjøen og adm.dir i AtB, Janne Sollie til formannskapet i Melhus førstkommende tirsdag, 

«Vi opplever ganske massive reaksjoner på rutetilbudet mellom Melhus og Trondheim. Den tidligere direkteruta – Rute 38 – er lagt ned, og erstatningen fungerer så langt mye dårligere. Mange opplever at det tar mer enn en time fra Melhus til Trondheim. Dette er naturligvis helt uholdbart.

Det som oppleves som en svekkelse av busstilbudet fører lett til en omlegging av reisevaner og at de reisende velger å benytte bil i stedet for kollektivtilbudet. Dette er en utvikling vi ikke ønsker. Melhus kommune har, sammen med Trondheim, Malvik, Stjørdal og fylkeskommunen nylig inngått en byvekstavtale med Staten, der målet er at økningen i persontrafikken skal tas med kollektiv, sykkel eller gange. En svekkelse av kollektivtilbudet som nå oppleves i Melhus vil føre til en motsatt utvikling. Vi frykter at denne tendensen også vil forsterkes med den svekkelsen av regionbusstilbudet som fylkeskommunen har lagt opp til.

Jeg ønsker derfor å invitere representanter for AtB og Trøndelag fylkeskommune til vårt formannskapsmøte 20.08.19 kl 10.00. Jeg beklager at invitasjonen kommer på kort varsel, men det er viktig å ta tak i dette snarest for å se om det er mulig å finne en rask løsning på problemene.

Jeg ber om at det i møtet gis en orientering om busstilbudet til og fra Melhus, og vil åpne for spørsmål fra formannskapets medlemmer.»

Drar lasset sammen

– Melhusbyggene har omstilt seg tidligere, og var virkelig med på det kollektivtilbudet som var,  sier Jorid. 

Hun skjønner godt at folk igjen fort kan omstille seg om ikke det blir en endring

– Det er ingen politisk uenighet om dette, sier de to som er ordførerkandidatene til Høyre og Senterpartiet. Ordførerkandidaten til Arbeiderpariet, Per Olav Skurdal Hopsø, er leder av hovedutvalget for transport i fylket sier følgende: «Det nye bussystemet skulle fungere sømløst med raske overganger og økt frekvens. Nå fungerer det ikke etter intensjonen. Det må løsninger på bordet som sørger for at folk velger bussen framfor bilen.» Det som skulle bli så mye bedre har slett ikke blitt bedre, og politikerne på Melhus stiller heldigvis opp og drar nå lasset sammen for at innbyggerne i Melhus atter en gang kan busse uten irritasjon. 

Print

Number of views (2584)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co