X

Responsive image

Nyheter
Aktivitetsgård for unge  som har falt ut av arbeid

Aktivitetsgård for unge som har falt ut av arbeid

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, July 8, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Øran gård på Øran i Melhus er et nytt «skudd på stammen» for å aktivisere og gi unge fra 16 år og oppover som har falt ut av arbeidslivet et aktivitetstilbud. Foreløpig er det et prøveprosjekt fram til september.

AV JENS GRANØIEN

Småbruket på Øran eies av Melhus utviklingsarena AS, som er et heleid selskap av Melhus kommune. Småbruket ligger på Øran ned mot Gaula. Prosjektet er nytt og er et samarbeidsprosjekt mellom enhet for arbeid, psykisk helse og rus i Melhus kommune, Idrettsveien bofellesskap, rustjenesten og NAV. Tilbudet er for folk som bor i Idrettsveien bofellesskap, men også for folk som bor privat som er i systemet.

Stian Falch som er aktivitetsansvarlig ved Idrettsveien bofellesskap synes de har vært heldig som har fått leie dette småbruket. Her er det stort uteareal hvor det dyrkes grønnsaker, og plass til ulike fritidsaktiviteter. Kommunen disponerer garasjen og stabburet på bruket, men ikke hovedbygningen.

    – Her har vi lyst til å gjøre en ekstra innsats for unge personer som har falt ut av arbeidslivet. Dette er veldig nytenkende og smart, sier han.

    Han forteller at det i tillegg til arbeid på dagtid med snekring av blomsterkasser, klipping av graset og ta vare på småbruket, skal trenergruppen i Idrettsveien bofellesskap benytte plassen. Treningsgruppa som driver med sykling og fotball, skal benytte småbruket to ganger i uka.

Bilde:  Det er alltids noe å sette folket til her på Øran gård, mener Stig Arne Sæther og Andonis Antonopoulos som er arbeidsledere, og Stian Falch som er aktivitetsleder hos Idrettsveien bofellesskap.

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (417)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co