X

Responsive image

Nyheter
Melhusbanken i rute  med byggeprosjekt

Melhusbanken i rute med byggeprosjekt

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, August 12, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

– I og med byggingen av nytt bankbygg og leilighetskompleks tar vi tre hovedgrep, sier banksjef Ragnar Torland.

AV JENS GRANØIEN

De tre hovedgrep han viser til er: – Vi får parkeringa under bakken, ledig areal på framsida blir park og vi ivaretar gammelbanken, forklarer Torland. Han tror det er en del misforståelser ute blant folk når det gjelder byggeprosjektet.

    – Det er helt rett at det er litt synd at vi skal rive bygget fra 1986, men det har med utnyttelsen av tomta å gjøre, presiserer banksjefen. Han sier at både det nye og det gamle bygget har behov for betydelig oppgradering når det gjelder tak, vindu, drenering og tekniske anlegg, er moden for oppgradering.

    – Vi kunne enten ha oppgradert, eller vi kunne utnytta tomta og få det i samsvar med sentrumsplanen. Få bilene unna og ta vare på gammelbanken og få fram parken. I dag er det mange som ikke vet at det er en park her. Selv om de vet det tror mange at det er privat, og at de ikke har lov til å oppholde seg der. Det er bakgrunnen forklarer Torland.

    Gammelbanken blir altså stående, og Torland forklarer at den vil inneholde kantine og møterom. Det er også rom som andre kan benytte seg av.

 

Kontor og leiligheter

Med sine åtte etasjer blir blokka i bankparken den desidert høyeste boligblokka i Melhus sentrum. Bare kornsiloen er høyere. I de to nederste etasjene vil Melhus regnskap ha kontor. I alle etasjene over blir det leiligheter. Melhus regnskap har cirka 25 ansatte.

    Det er i blokka på tvers over, nord for gammelbanken med enden mot Melhusvegen og inntil den nye parken, at banken og Heimdal eiendomsmegling skal ha sine kontorer. Hos Melhusbanken er de 63 ansatte fordelt på 56 årsverk. Hos eiendomsmeglinga er de ti. I kontorbygget ved Melhusveien blir det 8 – 15 ledige kontorplasser som kan leies bort. Til sammen blir det cirka 100 arbeidsplasser. På toppen av kontorbygget hvor banken skal ha kontor blir det en halv etasje med to leiligheter. Den lengst mot vest med en kjempestor veranda.

    – Vi prøver å lage et samla sterkt lokalt miljø, både vi og Melhus regnskap jobber med økonomi, sier banksjefen.

Bilde: Banksjef Ragnar Torland og avdelingssjef hos Heimdal eiendomsmegling Kim Roger Laugsand gleder seg til nye lokaler. Her viser de fram tegningene som viser fasaden på det nye bankkvartalet.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (532)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co