X

Responsive image

Nyheter
Starta eget firma da han ble pensjonist

Starta eget firma da han ble pensjonist

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, August 26, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

I august i fjor ble Arnstein Holte fra Flå pensjonist. En måned senere var han i gang med eget firma.

AV JENS GRANØIEN

– Jeg hadde mye energi igjen, jeg er frisk og det er ingen ting som feiler meg. Kona er fortsatt i arbeid, sier Arnstein Holte da vi besøker ham heime i Nyhusvegen i Flå.

    68-åringen sier at den store forskjellen på nå og før han ble pensjonist er at, før var han i full jobb. Nå styrer han dagene selv. Holtbakken AS er navnet på firmaet.

    Arnstein har gjennom en lang yrkeskarriere jobba med anleggsmaskiner. Han fikk sommerjobb hos Hesselberg mens han ennå var under utdanning på 70-tallet. I 1974 etter endt utdanning fikk han jobb hos Felleskjøpet som mekaniker på anleggsmaskiner. Han hadde forut for dette lagt bak seg tre-årig teknisk fagskole.

    I 1980 skiftet han jobb. Case som også forhandlet anleggsmaskiner, hadde behov for en mekaniker. Der ble han i seks år. I en kortere periode var han innom salg av anleggsmaskiner hos firmaet Fagerstad maskiner som solgte JCB og Tamrock anleggsmaskiner og fjellboringsutstyr.

 

Fikk jobb som lærer

I 1988 fikk han jobb i skoleverket som lærer. Etter ett år hos Brundalen videregående skole fikk han jobb som lærer på Melhus videregående. Lærerjobben besto i å lære unge som ville bli anleggsmaskinreparatører faget. På skolen reparerte de anleggsmaskiner som de fikk i oppdrag å reparere, fra kunder som hadde behov for å få reparert ei maskin. Etter at han starta i jobben som lærer tok han praktisk pedagogisk utdanning. Arnstein Holte ble på Melhus videregående i hele 30 år, til han som 67 åring valgte å pensjonere seg.

Bilde: 

Arnstein Holte starta eget firma da han ble pensjonist for ett år sida. Firmaet Holtebakken A/S er sertifisert som sakkyndig for å drive årlig kontroll av masseforflytningsmaskiner.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (370)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co