X

Responsive image

Nyheter
Bondens  minimarked på Svorksjøen

Bondens minimarked på Svorksjøen

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, August 26, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

– Det blir gjentagelse, sier Aina Sæther som var ansvarlig for bondens minimarked. – Det kom som en ide til meg ei natt for ikke lenge siden, kan hun fortelle.

AV HEGE WILLADSEN 

For ikke lenge siden ble det nye eiere ved Svorksjøen Camping. I februar i år hadde konsekvensene av e-coli bakteriene i fjorsommer, gjort at campingen gikk kunkurs. I sommer var nye eiere på plass, og det er de faste campingleietagerne selv som har tatt over drifta. 

    Kiosken har Coop’en på Gåsbakken tatt over, og nå er det tilbake slik det skal være ved campingen. E-coli er borte fra vatnet, og gjestene har funnet tilbake til Svorksjøen. Det nye er at det nå har vært Bondens minimarked på campingen. Det er nesten 90 campingvogner på Svorksjøen og i tillegg til leietagerne var det også over 100 andre som hadde tatt turen for å se hva som var å kjøpe på Bondens minimarked. 

 

Ullgrisen Hildur

Det var rundt 10 selgere som hadde stand. Det var kjøtt, fisk og sjømat, bakevarer, honning, klær og en del annet. Det var få som gikk tomhendt fra minimarkedet. – Du må få med deg at de er tomt for pølsa av ullgrisen, sier Ketil Pettersen som står på stand for Låvbrua fra Kvål. Han er stand-naboen til Hammeråsen, og på den standen står far og datter Odd L. Hammerås og Rita Iren Langmo Åmot. – Ja, det stemmer at vi må hjem og hente mer mat ja, sier Rita. Et av produktene de selger er ullgrismorr, og i fjor hadde Gaula en liten sak om ullgrisen på Hammeråsen. Dattera til Rita, Tirill Langmo Åmot, hun har et prosjekt i 4H som hun har kalt Fra fødsel til bord. Tirill har fått hjelp fra morfar Odd, som har eget slakteri. Målet med prosjektet er å følge en ullgris fra vogga til grava, eller i dette tilfellet; fra fødselen til bordet. 

 – Den vi har med her er ikke den Tirill hadde prosjekt om, sier Rita og peker på ei morr som ligger på bordet, – det er fra nevøen til ullgrisen som het Hildur, ler hun. 

Bilde:  På Haugen gård på Kvål holder Låvbrua selskapslokale og gårdsbutikk til. De hadde med egg, festsuppa si og pølse i mange varianter. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (549)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co