X

Responsive image

Nyheter
Trym og Tobias satser på lyd og lys

Trym og Tobias satser på lyd og lys

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 2, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

For et par år siden startet Trym Øien opp med eget firma, kort tid etterpå hadde han fått med seg den ett år yngre kompisen Tobias Storli. Firmaet de har, er et firma som driver med lyd og lys. 

AV HEGE WILLADSEN 

Guttene er 13 og 15 år, og de møttes gjennom Melhus kulturskole da begge gikk på Lyd – og Lysgruppa. For å begynne på den kulturskolegruppa, må du ha en interesse for lyd og lys. Trym er sønn av musikere; faren spiller i Luftforsvarets Musikkorps og mora er blant annet dirigent i Horg Musikkorps. Faren til Tobias er medeier i Norsk Produksjon, så Tobias har vært med faren sin på diverse oppdrag siden han var en liten gutt. Interessen deres for lyd og lys har derfor hatt grobunn i familien, og kunnskapen har de tillagt seg ved hjelp av familie og videreutviklet den gjennom kulturskolen. 

    – Hvordan starta samarbeidet deres? 

    – Jeg var med pappa på jobb, sier Tobias. – Og så sendte vi en del snapper, og da ble det bare slik. 

    – Vi brukte litt tid på å finne navn, sier Trym som fra før hadde firmaet T.L (Tryms Lyd) Så da ble det TT-lyd, bokstavene fra fornavna deres. 

 

Varierte oppdrag

    – Hvilke jobber er det dere får? 

    – Vi får diskotek for barne- og ungdomsskole, noen ganger konserter, juleball, julegrantenning, sier Tobias. 

    – Vi stiller opp der det trengs lyd, legger Trym til. 

    Jeg spør de hva slags utstyr de har, og da sier de at de har alt. – Det vi ikke har selv, det leier vi. Enten fra pappa eller fra Totallyd, forteller Tobias og ler. 

    På sikt så håper gutta at de kan jobbe med dette når de blir eldre. – Sånn at det ikke blir en hobby, men en jobb, sier de. 

    I dag går Tobias på 9.trinn på Gimse ungdomsskole og Trym på 10. trinn på Lundamo ungdomsskole. 

    Neste år skal Trym begynne på videregående. – Det blir nok musikklinja på Heimdal, sier han. Tobias forteller at han tenker å gå elektro på videregående når den tid kommer.

 – Det er jo mye elektro i lys, så da kan jeg montere lyskastere og alt slikt. 

    – Har dere mye lys-utstyr?         – Ja, jeg kjøpte meg lysmikser for konfirmasjonspengene, og så har vi noen lyskastere, sier Trym. 

    Tobias skal konfirmeres til våren. – Da bli det utstyr ja, sier han og lener seg tilbake og gliser mens han ser på Trym som gliser bredt tilbake. 

    De har det klart gutta, og ambisjonene er det ingenting å si på. Det er godt å ha staket ut veien framover, for det er ikke alle som vet hva de vil bli når de blir store. 

Bilde: Trym Øien, 15 år og Tobias Storli snart 14 år, har i et par år nå hatt lyd- og lysfirmaet TT-lyd. Til tross for sin unge alder, er de både dyktige og seriøse i den jobben de gjør. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (562)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co