X

Responsive image

Nyheter
Gunnar Krogstad  runder 60

Gunnar Krogstad runder 60

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 21, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Torsdag 22. oktober, fyller Gunnar Krogstad 60. Vi møter Gunnar på sitt forholdsvis nye kontor på Skysstasjonen. Her ha han startet opp advokatfirmaet HERA. – Litt rart å bli seksti, sier han, men jeg ser ikke noe negativt i det. Og det er det da heller ingen grunn til, aktiv som han er på mange fronter.

AV EIVINN O TAXT

Gunner vokste opp på Krogstadgårdene på vestsida av Gaula noen kilometer sør for Hovin. En fri og god oppvekst sammen med to storesøstre og nabounger, bading i elva og turer i skog og mark. En god oppvekst, sier han. Som mange andre på 60-tallet var det ferieturer med familien i «bobla» rundt i landet, og godvær bestandig. Og skiturer i helgene om vinteren.

    Han bor fortsatt på Hovin, er gift med Bente og har barna Ingrid og Arnt. Bryllupet stod for øvrig i den norske ambassaden i København i 99. En artig historie, forteller han med et smil. Han kjente jo Jens Stoltenberg gjennom politikken, og i forbindelse med et møte spurte han Jens om det gikk an å ordne vielse, siden faren hans, Torvald, var ambassadør i København på den tida. – Ja det kan jeg ordne, svarer Jens, men skal vi ikke spørre Bente først? 

    Som sagt så gjort, og mange ble overrasket da det samme dag som de giftet seg stod annonse i Adressa: Vi gifter oss i dag i København. Men det ble fest for venner og familie etter hvert.

 

Allsidig utdannelse

Gunnar har en allsidig utdannelse, og for de som sjekker Wikipedia står det at han er utdannet ingeniør, jurist og innen økonomi. Og joda, det stemmer det. Han startet med Trondheim Ingeniørhøyskole og tok påbygning innen programmering og mikroelektronikk i 1984. Det ble jobb på Autronica og etter hvert videreutdanning bedriftsøkonomi og markedsføring.

    Etter en periode i PC-programmering, fikk han jobb i Curo AS, et patentkontor på Lundamo, startet av Reiel Folven. Her ble han i 10 år, og gjennom dette arbeidet fikk han interesse for jus, som jo var en del av patentarbeidet. Juridikum ble unnagjort på to og et halvt år ved siden av full jobb. Året er 1998, barna er født i 96 og 98, og bryllup i 99. Puh!

    Gunnar har juridikum, blir advokatfullmektig og etter hvert partner i Advokatkontoret Nordenfjeldske, hvor han jobber frem til han blir ordfører i 2015.

Aktiv i politikken

Gunnar har lenge vært interessert i politikk. Allerede som 14-åring meldte han seg inn i Hovin AUF. Etter hvert ble det verv i AUF, i kommunepartiet og i fylkespartiet. Han har vært leder i Melhus Arbeiderparti, og fylkesleder i Sør-Trøndelag Arbeiderparti fra 1997 til 2003. Han satt i kommunestyret i  fem perioder, fordelt på årene 1984 til 1991 og fra 2007 til 2019, da han gikk ut av politikken. 

Bilde:

Gunnar var ordfører i Melhus 2015 – 2019. Nå driver han advokatpraksis i Melhus.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (263)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co