X

Responsive image

Nyheter
Miljøuke på Melhus VGS

Miljøuke på Melhus VGS

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 28, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

I uke 43 hadde Melhus videregående skole ekstra fokus på miljøet. De hadde ei Miljøuke med flere temaer de belyste. 

AV HEGE WILLADSEN

I fjor var første gangen skolen hadde ei hel uke med fokus på Miljø, tidligere har det vært en dag nå og da. 

    Vi møter Lene Bergersen som er lektor ved Melhus VGS i auditoriet på skolen. Der var mange elever samlet, og det var tredjeklasse ved studieforberedende og andre året på idrettsfag.

 – De har ulike fagbakgrunner, sier hun og fortelle at de har fått et foredrag fra Framtiden i våre hender.

 – Nå har de workshop der de skal idémyldre litt for å finne ut hvordan de kan reduser matsvinn, tenk mer plantebasert kost og prøve å komme fram til en forretningside som kan bidra posivt i lokalsamfunnet. Snart skal de legge fram idéen sin, sier hun. 

    Vi setter oss ned og får høre hva elevene har kommet fram til. Mange gode idéer er lansert. Ei gruppe kom fram til å kjøpe flere foodtrucker, der skal de selge mat fra butikker som har tenkt å kaste maten. De ønsket å inngå et samarbeid med blant annet Matsentralen og andre aktører. Foodtruckene skal de ta med ut i forskjellige nabolag og selge mat der folk bor. På den måten vil de redusere matsvinn. Noen ville starte et utested som skal hete Sjappa. Det skal være billig, fordi maten skal være mat fra butikken som var tenkt til å kastes.  – Hvis de ikke vil gi det til oss, så hopper vi ned i containerne deres og plukker det opp derifra. På den måten må vi ha ny meny hele tiden, for det kommer an på hva vi har å lage av, sier Sjappa-gruppa, og de legger til at det er trendy å være miljøvennlig. 

    Den oppvoksende generasjonen har riktig fokus, og de ønsker å spre sitt budskap via sosiale medier. Deres akilleshæl, det er nok shopping av klær og sminke

    – Forskjellen på miljøuka i år fra den i fjor, da var det at det var satt ned en komite som ordnet det meste av opplegget. I år skjer det meste i klassene.         Det starter på elevnivå, sier Lene Bergersen og sier at de vil fortsette å ha miljøuke, og at de ikke bare skal ha fokus på miljø den uka. Det skal være fokus gjennom hele året. 

    I biblioteket på skolen har det blitt satt opp noen bokser som illustrerer bærekraftsmålene, og disse er laget av Vekst Melhus. – Det står ganske mange i biblioteket, men også noen rundt omkring. Disse skal flyttes litt på, og de er så visuell, og viser tydelig hva bærekraftsmålene er, sier Lene Bergersen. 

 

Noe å lære?

TO-klassen (Tilrettelagt opplæring) har vært på Øysand og plukket søppel. Et lite, men viktig bidrag i kampen mot plast i havet 

    – En ivrig gjeng som gjerne tar et tak for miljøet og felleskapet, skriver Melhus VGS på sin Facebookside. 

Bilde: 

Lektor Lene Bergersen, Ørjan Grøseth og Jesper Solstad begge i 1 STA ved kassene lagd av Vekst Melhus som illustrerer bærekraftsmålene. Guttene er kledd i rosa, for den dagen Gaula var på besøk var alle på skolen oppfordret til å kle seg i rosa for å vise sin støtte til brystkreft.  

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (278)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co