X

Responsive image

Nyheter
Ildsjelprisene delt ut

Ildsjelprisene delt ut

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 4, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

AV HEGE WILLADSEN

For ellevte gang har Ildsjelprisen blitt utdelt i Trøndelag. I Store Norske Leksikon står det følgende om ildsjel: Primus motor er latin og betyr første beveger. Det er et utrykk for en person som setter noe i gang, tar initiativ til noe, er en drivende kraft, pådriver eller en ildsjel.

I Melhus er årets Ildsjel Anita Bolland for sin innsats i NMK Melhus, og i Skaun er Ildsjelprisen gått til løypemannskapet i Buvik IL. Om de sier ordfører Gunn Iversen Stokke at de gjør en formidabel innsats året rundt. Til glede for store og små som liker å ferdes i marka på ski, men også langs ryddede traseer i sommerhalvåret. Disse 6 frivillige stiller opp for oss andre, slik at vi kan nyte friluftslivet, trene og styrke folkehelsen når vi vil.

Det er Geir Belsås, Reidar Riaunet, Atle Pallin, Hallvard Brostrøm, Ole Hammer og Jan K. Onsøyen

Disse prisene skulle deles ut på Idrettens Hederskveld der alle de 38 kommunenes ildsjeler skulle møtes og hedres. Men sånn ble det ikke i år. Det foregikk digitalt med Eli Arnstad og Kjell Bjarne Helland som programledere. 

Helland er organisasjonssjef i Trøndelag idrettskrets, og Arnstad er banksjef i Sparebank1 SMN. 

Programmet besto av gjester i studio og hilsninger fra kjente stjerner som har nytt godt av innsatsen til frivillige. Det at utdelingen og showet skulle være digitalt, det er noe nytt, og Helland da at de var spendte; - Det er litt som Pippi: Dette har vi aldri prøvd tidligere, så det går sikkert bra. 

Idrettspresidenten Berit Kjøll takket ildsjelene i en videohilsen. Hun at sa at ikke alle kan gi fra sin lommebok, men alle kan gi av sin tid. I studio var leder for hovedutvalget for kultur i fylkeskommunen; May Britt Lagesen. Hun sa at frivilligheten ligger øverst på kulturindeksen. 

Bilde: Ordfører Jorid Jagtøyen delte ut prisen i Melhus til ildsjel Anita Bolland. (Foto: Lars Svanholm)

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (311)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co