X

Responsive image

Nyheter
Gimse idrettslag vil bygge klubbhus til 19 millioner kroner

Gimse idrettslag vil bygge klubbhus til 19 millioner kroner

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, November 4, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Søknad med tegning er levert kommunen. Det er gått i orden med lån i banken, og det er søkt kommunen om seks millioner i kommunal støtte.

 

AV JENS GRANØIEN

Det er ikke småtteri Gimse idrettslag har tenkt å gi seg i kast med. Idrettslaget mangler klubbhus, og har heller ikke garderober. Derfor er et klubbhus sårt tiltrengt. Nå har de planer om å satse stort.

Leder i idrettslaget Erik Olsen forteller at huset de skal bygge vil være mer enn et vanlig klubbhus. Det vil også inneholde fritidsklubb, fotballfritidsklubbordning for 5., 6. og 7. klasse med leksehjelp etter skoletid. Det blir også e:sportavdeling, dataspill i eget rom. Planen omfatter faste dager i uken da familien kan komme å kjøpe middag, og pensjonistene kan treffes på dagtid.

- Det er viktig at ungdommen har en plass der de kan møtes sånn at de ikke går og slenger i sentrum. Et idrettslag er mer enn en fotballklubb, og er veldig viktig for samfunnet, sier Olsen.

Idrettslaget på Gimse/Brekkåsen ble etablert i 1977 og har et stabilt medlemstall på 550 medlemmer. 350 er aktive barn og unge. Den største avdelinga er fotball. Laget har også avdeling for all-idrett og trim. Skiavdelinga er lagt ned. De samarbeidet en periode om ski med Melhus idrettslag, men ski er ikke i fokus lenger på grunn av dårlige vinterforhold.

- Det hadde vært drømmen med en skikonkurranse på Brekkåsen stadion, men vintrene er ikke sånn lenger, konstaterer lederen i laget.

Fotballen er størst

Idrettslaget har fotballag for unger fra seks år, og oppover til senior. A- laget for damer spiller i 3. divisjon, mens herrenes A-lag spiller i 6. divisjon. På grunn av koronaen har det ikke vært kamper for voksne i år. Olsen forteller at det har gått bra med lagene i de aldersbestemte klassene etter at de kom i gang i midten av august, og er ferdig i disse dager.

- Vi har mange gode prestasjoner og høyt aktivitetsnivå både hos jenter og gutter. Jenter 15 kan bli både kretsmester og obos-mestere i år. Kretsfinalen spilles kommende søndag, mens obos-finalen spilles onsdag. Flere av lagene er blitt seriemester i år, forklarer han. Han fortsetter:

Veldig bra jobb av de frivillige

- Det er gjort en veldig bra jobb fra de frivillige i klubben for å ta vare på smittehensyn med registrering av alle som kommer, og utplassering av spritstasjoner. Alle er med fortsatt, fastslår Olsen.

Han forklarer at seniorene har hatt koronavennlige treninger. Det har gitt en del usikkerhet når de ikke har fått kommet i gang med ordentlig trening.

- De får ikke trent ordentlig, og de får ikke spilt kamper. De lurer på hvorfor de skal trene på fotball når de ikke har noen å trene imot.

Olsen sier at koronaen har prega både spillere og trenere. Laget har 100 frivillige som er trenere, lagledere og som har forskjellige roller. Selv er han inne i sitt andre år som leder, men kan også se tilbake på en periode som leder tidlig på 2000 – tallet. Han har selv fem barn som alle har spilt fotball.

Bilde: – Det har vært utfordrende å lose klubben gjennom dette, sier leder i Gimse idrettslag Erik Olsen.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (300)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co