X

Responsive image

Nyheter
Siri Marie i ungdomsråd og fylkesutvalg

Siri Marie i ungdomsråd og fylkesutvalg

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, December 2, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Siri Marie Bleke fra Melhus er aktiv ungdomspolitiker, hun spiller fløyte og vil gjerne studere i Frankrike.

AV ÅSMUND SNØFUGL

Siri Marie Bleke bor på en av Bleke-gårdene i Melhus, med en storslagen utsikt ut over bygda og oppover dalen. Hun er 17 år og er elev på Heimdal videregående skole. Der går hun på musikklinja. Instrumentet hennes er fløyte. Hun har gått på Kulturskolen i Melhus i ni år, og fløyte har hun spilt i ti. Hvorfor hun valgte fløyte som instrument? Det var kanskje litt tilfeldig, men hun

likte fløyte-lyden og de tonene hun skapte gjennom nettopp fløyten. Siri Marie er samfunnsinteressert og følger med i politikken. Til høsten skal hun stemme for første gang. Det gleder hun seg til. Engasjementet for samfunnsmessige saker har hun fått heimefra. Der samtales det gjerne omtidsaktuelle spørmål. Foreldrene har vært opptatt av at barna skal holde seg orientert og kunne danne

seg egne meninger. Utløp for sin lyst til å delta og til å påvirke har Siri Marie fått gjennom sitt medlemskap i Ungdomsrådet i Melhus. Der har hun vært med i fem år og er således en av veteranene.

Hun har gått gradene og er nå leder. Hun ble med i dette arbeidet mens hun gikk i åttende klasse på ungdomsskolen. En del av elevene ble plukket ut som kandidater til dette organet, og etter en intervjurunde ble Siri Marie valgt inn. Hun synes dette arbeidet har vært interessant, lærerikt og givende på mange måter. Kontakten med Kenya Særlig tenker hun tilbake på besøsket på barneheimen i Kenya, som ungdomsrådet har et spesielt forhold til og gir sin støtte. I fjor høst var Siri Marie med da ungdomsrådet besøkte Kenya og barneheimen, som ligger i Taveta, den kommunen Melhus har vennskapskontakt med. De var der i ti dager. De fikk på nært hold se det gode arbeidet som utføres i Maimas, som barneheimen heter. Og fikk oppleve landet, folket og livet i Afrika. Det var inntrykk som en vil ha med seg lenge. De har stadig kontakt med styreren ved barneinstitusjonen. Hun og flere fra styret ved Maimas har vært på besøk i Melhus. SiriMarie har fått flere tillitsverv. Hun er også med i fylkeskommunens ungdomsutvalg, og er en av de 17 medlemmene fra valgkretsen Sør-Trøndelag. Dette er et organ som gjør sine innspill overfor fylkestinget.

Det hender de også taler til politikerne, og Siri Marie har hatt ordet i fylkestinget. Hun har vært andre nestleder i fylkesutvalget, men har nå rykket opp til å bli første nestleder.

Bilde:  Siri Marie sammen med en ung afrikaner under besøket på barneheimen i Taveta i Kenya. Ungdomsrådet

i Melhus har nær og stadig kontakt med denne institusjonen i Melhus’ vennskapskommune.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (192)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co