X

Responsive image

Nyheter
Nissenes hus på Karivollen

Nissenes hus på Karivollen

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, December 16, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

1.299 nisser befant seg i ut rundt huset til Kari Nyrønning på Karivollen på Melhus. Det var i hvert fall det Kari visste at hun hadde.

AV HEGEWILLADSEN

– Jeg teller når jeg legger de unna. Jeg telte i fjor, og da var det to nisser sommangla på 1.300 nisser.Det har kommet en ny i år allerede, så da mangler det vel én på at det er 1.300.Kallenmin bruker å kjøpe en til meg hvert år, sier hun. – Dere har vel ikke vært gift i 1.300 år? – Nei, ikke rættle det. Nesten, ler Kari og sier at de har vært gift i bare 40 år. – Hvordan begynte du med dette?

– Da vi bodde på Kattem syntes jeg det var så artigmed nisser, og så tenkte jeg at jeg skulle kjøpe én nisse hvert år. Men så ble det både en, og to og tre og fem og ti nisser. Så jeg har holdt på hvert år og kjøpt nisser, men i år har jeg ikke kjøpt noe nisser for jeg vet ikke om jeg har plass, sier hun og ser seg rundt i stua der vi sitter og prater. Det er nisser over alt. Nisser i gangen, ved inngangspartiet, i hagen, på verandaen, i vinduspostene, i seksjonene, på gulvet og til og med i plantene har hun lurt inn noen nisser. På en sjenk hun har stående på stua, så har sønnen

hennes Andreas terget mora litt og pekt på en bitteliten flekk ytterst på kanten, og sagt har her mamma, her har du plass til noen små nisser. – Det bruker å være noen nisser innpakka under treet som regel, så det blir sikkert noen flere. – Er det noen som er likens av de nissene du har? – De er stort sett forskjellig, men noen er likens ja. Jeg har nisser kjøpt med noen fra London og fra Paris, men stort sett så er de kjøpt her i Norge. Jeg har årstall under alle nissene, så jeg vet i allefall hvilket år de har kommet i hus. Og hvis ungene har laga noe, så skriver jeg under nissene hvem som har laga de, sier Kari som har 12 barnebarn og to oldebarn. –Alle har de laga nisser, og noe av det har gått i stykker, og noe av det er jeg redd for at skal bli ødelagt. Det tar jeg ikke fram, det tør jeg ikke. Det som for eksempel er laga av trolldeig, det blir jo så porøst og skjørt. – Men hva skal du med de om du ikke viser de fram? – Jeg vet jo hvor jeg har de hen, så jeg er og ser på de sjøl, ler Kari. – Er det noen nisser som er ekstra kjær for deg? – Ja, jeg har noen gamle nisser stående i gangen, sier Kari og tar oss med uti gangen. – De er jeg litt glad i.

Noen nissestreker

Vanligvis begynner Kari å sette ut nissene sine første søndag i advent. – Men i år begynte jeg litt tidligere. På grunn av koronaen. Alle sammen sa det var lov å begynne tidligere, så da klarte jeg ikke å vente, ler Kari godt og retter på luatil en av de mange nissene. – Jeg begynte ei uke tidligere i år, og damed de store nissene først, og så kom de små litt kvart. Jeg klarte jo ikke å la være, sier hun. Nissene får stå framframtil en 10 dager ut i det nye året. Kari bruker nesten ei uke på å pakke de ned. – My arbeid å pakke de ned. Skal jo legge de til slik at de ikke bli ødelagt, og så legger jeg silkepapir mellom nissene. – Hvor mange kasser har du? – Åh!! Det må gudene vite. Jeg har store kasser, og det er mange.

Bilde: Velkommen inn! Sier Kari Nyrønning.

Les mer i Gaula

Print

Number of views (382)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co