X

Responsive image

Nyheter
FRYKTKULTUR VED GIMSE UNGDOMSSKOLE:Nå tas det grep

FRYKTKULTUR VED GIMSE UNGDOMSSKOLE:Nå tas det grep

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, December 16, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

Noen få ungdommer står bak fryktkultur på Gimse ungdomsskole. Mye foregår utenom skoletida, på sosiale medier.

AV JENS GRANØIEN

Anja Sterten (Ap) ba om å få ei orientering angående miljøet ved Gimse ungdomsskole. Sterten var kjent med at miljøet har hardnet til ved skolen. Kommunalsjef Nina Hoseth, rektor Ola Indergård og lærer Marte Saksvik møtte opp på formannskapsmøtet for å orientere.

    Kommunalsjef Nina Hoseth fortalte om symptomer på trussel, frykt og vold, som kanskje føltes større enn de egentlig var.

    Hun opplyste at det er gjennomført forebyggende team og politiet har vært inne i bildet. Hun mente det er bra jobba på gruppenivå, og la vekt på at politiet er en viktig samtalepartner når sånne ting oppstår.

SLT er ei forebyggendegruppe der rådmannen er med i styringsgruppa, hvor også politiet er representert.

    – Det er skolens ansvar å sørge for at kommunens samarbeidsorgan jobber opp imot skolen. Hoseth sa at ppt-tjenesten skal jobbe sammen med oppvekst og kultur etter nyttår.

 

    – Det er synd at enkeltepisoder oppstår igjen når det er satt inn tiltak, sa kommunalsjefen. Hun sa at det er viktig å sørge for at enhetene har verktøy for dette arbeidet.

    Gimse ungdomsskole er en del av skolemiljøprosjektet som har gått gjennom hele kommunen. Det er et program som Fylkesmannen og KS har satt i gang – det handler om tverrfaglig samarbeid.

 

Elevrådet 

– ei fin gruppe

Lærer Marte Saksvik opplyste at elevrådet i år består av ei ekstra fin gruppe der medlemmene i rådet meldte seg på for å bidra til at alle på skolen skal ha det bra. Hun fortalte at de har hatt to kontaktrådsmøter.

    – Vi er kommet fram til, og har begynt å gjennomføre temadager – noe er avlyst på grunn av koronaen. Skolen har også ei ordning med «hemmelig venn». Responsen på det har vært kjempegod. Elevrådet er opptatt av alt som foregår på Gimse ungdomsskole, sa hun.

    Elevrådsleder har uttalt: 

– Vi har ikke vanskelige elever, men vi har elever som har det vanskelig.

 

Arbeidsavtale med 

de ansatte

Rektor Ola Indergård sa at det er et viktig poeng å fokusere på det som er bra.

    – Den største forebyggingen er at vi får vanlige timer og dager. Så får vi enkeltepisoder. Vi jobber hardt med forebygging, og tar tak i de problemene som kommer, sa rektor.

    Han fortalte at et anna tiltak som er innført er arbeidsavtale med alle ansatte. De ansatte har inngått en avtale om å jobbe en time ekstra.

    – De skal ikke være politi, men drive med forebygging overfor dem som har det vanskelig. 47 timer hver uke går vi rundt omkring på bygget og snakker med elever. Det har ført til mange tilbakemeldinger, og det fortsetter vi med, sa Indergård.

    Rektor sa at det har vært positivt fordi mange trenger trygge gode voksne. Han fortalte at det har vært politisaker, og at det av og til oppstår gjenger, det er noe de prøver å slå ned. Rektor fortalte at det har vært mange episoder utenom skolens kjernetid. På sosiale medier og utenfor butikkene..

Bilde:  Det er oppstått en fryktkultur ved Gimse ungdomsskole.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (352)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co