X

Responsive image

Nyheter
Digital julekonsert i Horg kirke

Digital julekonsert i Horg kirke

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, December 16, 2020/Categories: Startsiden, Nyheter

I år var Horg musikkorps arrangører av det årlige arrangementet "Vi synger og spiller julen inn" i Horg kirke. Vi startet planleggingen av arrangementet allerede i vår, men det skjedde mange endringer i takt med restriksjoner, økt smitte og vansker med å gjennomføre store arrangement og konserter.

Horg Musikkorps søkte om midler til å gjennomføre digital julekonsert i Horg kirke i forbindelse med jubileumsgaven på 1.000.000 kr til Nabolaget Ditt-kampanjen til Melhusbanken. Det var mange som søkte og vi ble plukket ut til å motta 25 000 kr

I komiteen satt følgende personer:

Kari Grøtan, Mari Olaussen, Jarle Gustad og Silje Heggvik

Korpset var svært takknemlige for støtten og tok kontakt med TotalLyd for å planlegge denne digitale julekonserten. Horg musikkorps hadde bestemt tidlig i prosessen at konserten skulle gjennomføres uten publikum på grunn av smittevernhensyn. 

Lørdag 12.desember ble satt som dato for innspilling og alle aktører hadde fått hver sine oppmøtetidspunkt. Styreleder i Horg musikkorps Lise Hågensen og Marit Eggen  var smittevernansvarlige under innspillingen og hadde ansvar for renhold mellom hver aktør og nødvendig informasjon til aktørene.

Hovinkoret sang først, de hadde solist Merethe Bolland og fløytist Siren Økdal på den flotte "Himlen i min famn". De hadde med seg Pia Marie Bollandsås, Even Løvaas Bolkan, Trym Øien og Aurora Øien på "Joy to the world". 

Deretter hadde organist Magnus Noreen innspilling av eget solistnummer og et innslag sammen med fløytesolist Siren  Økdal.

Lundarljom kom på ettermiddagen og gjennomførte innspilling av sine sanger.  De synger blant annet den flotte "Når himmelen faller ned". 

Til slutt spilte Horg musikkorps inn sine nummer. Hver aktør brukte mye tid på både lydprøver, justering av mikrofoner og plassering i rommet. Horg musikkorps hadde med seg solist Geir Morten Øien på trompet(se bilde av trompetist), Hanna og Jenny Segtnan som sangsolister (se bilde av jenter med Lucia-kjoler) og Tori Nedregård Økdal som også sang. 

Søndag 20.desember kl 16.00 skal hele konserten publiseres digitalt. Vi gleder oss veldig til å kunne spre litt julestemning og vise alle i Melhus denne flotte konserten. Vi er så takknemlige for at vi kunne få til dette, det er viktig å ha noe å øve til og se fram til for korps og kor i disse tider hvor det meste av arrangement, konserter og konkurranser blir avlyst.

Bilde: Hanna og Jenny Segtnan

Print

Number of views (541)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co