X

Responsive image

Nyheter
3000 besøkte Åpen gård

3000 besøkte Åpen gård

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, September 25, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Joel Drage Skarsem snekret krakk. Odelsjenta Ada Oshaug Krognes fikk klappe på kalvene.

AV JENS GRANØIEN
Også i år samlet folk seg i hopetall på Øya videregående skole da Åpen gård ble arrangert sist lørdag. Regnet som var meldt uteble, og det en fin dag både for små og store.
    For ungene er alltid det å bli kjent med dyrene høydepunktet. Enten det gjelder kalvene, sauene, hestene eller smådyra. I ridehallen var det lang kø av unger som ville ri. En av dem var Ronja Nygård Fossbakk fra Heimdal. Hun prøvde seg først på en av de største hestene. Fem-åringen fant ut at det var litt skummelt, og ville heller sitte på en av de mindre. Med pappa Kim Nygård og lillebror Rasmus på elleve måneder som fulgte med på runden rundt i ridehallen, storkoste hun seg på hesteryggen, og smilte bredt da hun skulle stå ned fra hesteryggen..
    Ada Oshaug Krognes er odelsjente på Gåsbakken. Hjemme på gården er det kyr og kalver, og Ada var vant til dyr, men ville gjerne hilse på kalvene på Øya også.
    Inne i verkstedhallen var unger i gang med å snekre. Joel Drage Skarsem var i full sving med å snekre en krakk. Mamma fortalte til avisa at Joel liker å hjelpe til å lage mat. Da må han ha en krakk å stå på for å rekke opp til kjøkkenbenken. Og krakk ble det råd for.

Utstilling og salg i drivhuset
Mens ungene er mest opptatt av et som foregår ute, i fjøset og verkstedbygningen er det også aktivitet inne i den store hallen, som før var drivhus. Her kan du få kjøpt kaffe og nystekte vafler, og du kan få kjøpt lokal mat med heim. Mange hadde ren utstilling, noen med salg som for eksempel husflidslaget. Bondelaget, småbrukarlaget, bondekvinnelaget og historielaget var alle der i år også. De som ville ha litt mer enn kaffe og vafler å bite i kunne få kjøpt pølser og burgere i et telt ute, mens det var middagsservering i matsalen.

Brannslokking og
eksteriørdømming
Ute kunne Gauldal brann og redning vise fram hva som skjer om du får en brann av matolje på kjøkkenet, og bruker vann for å slukke med. Det ga forhåpentligvis en vekker til de som ikke var klar over det fra før.


Bildet: Putekrig.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1403)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co