X

Responsive image

Nyheter
Bålbrenning og snøballkrig

Bålbrenning og snøballkrig

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, January 27, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Vi har et ypperlig skiføre nå. Masse snø i marka, og islagte vann som er perfekte å gå på skøyter på. Men hva finner du på utendørs når du ikke benytter deg av ski eller skøyter på beina?

AV HEGE WILLADSEN

Om noen har tips til hva man kan finne på, så må jo det være Tor Egil Bagøien som driver Friluftsakademiet. Han får spørsmål om hva som er artig å gjøre ute, hva bør man ha i sekken sin, hva kan folk finne på. Tor Egil tar litt betenkningstid, for de kursene han holder gjennom Friluftsakademiet er stort sett på sommerhalvåret. 

 

Ha på mye klær

– La oss si at du skal ta med deg et par venner ut på tur i helga. Et par venner som ikke higer etter å bestige fjell. Hva har du tatt med deg de på?

    – Skal det være i natur, så må det jo være å prøve og finne en liten plass i nærheten av der man bor da sånn at alle sammen kommer seg dit. Gjerne lage et bål, som er en fellessamlingsplass i norsk friluftstradisjon. Lag et bål og ha med noe enkel mat i sekken. Og så må vi ha med oss masse klær sånn at vi kan sitte i ro. Ta med noe godt å sitte på, gjerne et langt liggeunderlag. Jeg synes liggeunderlag fungerer mye bedre enn sitteunderlagene. Veldig mange har på seg for lite klær når de er ute, og da er de avhengige av å være i aktivitet hele tiden. Det er greit det, men da blir du svett og vil gjerne inn med en gang etterpå. Om du heller har med en ekstra dunjakke, ekstra genser, ekstra overtrekksbukse for å ta på utapå og tykke sko og gode sokker. Det med nok klær er viktig om du vil finne roen ute. 

    – Og hva med den enkle maten i sekken? Hva er det?

    – Jeg er tilhenger av å ha med mest mulig vanlig mat ut, og kanskje spise det du finner. Men jeg kan heller si det sånn; det å ha med en enkel primus som går på gass, det er en fin sak. Da kan du sette opp den og lage mat ut. Du kan lage hva som helst. Det er noe som jeg synes er en fin ting. Det å lage mat ute, det skaper jo litt stemning, du kan rett og slett dra ut og ta middagen der. Du kan sjølsagt lage mat på bålet også. Mat i aluminiumsfolie fylt med kjøtt og grønnsaker som du legger på bålet. 

Bilde: Brødrene Bagøien har lang erfaring med friluftliv. Tor Egil, til venstre, driver Friluftsakademiet og Frode har som lærer hatt med elever ut i marka og så har han i tillegg hatt eget byrå som drev med havrafting. Du kan lese hva de foreslår som enkle aktiviteter utendørs. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (462)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co