X

Responsive image

Nyheter
«Spleis» løste krisen for Hollum grendehus

«Spleis» løste krisen for Hollum grendehus

Den økonomiske krisen som oppsto hos Hollum grendehus som følge av pandemien løste seg da grendefolket gikk sammen om en «spleis».

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, February 10, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Den økonomiske krisen som oppsto hos Hollum grendehus som følge av pandemien løste seg da grendefolket gikk sammen om en «spleis».

AV JENS GRANØIEN

I november skrev vi om Hollum grendehus som var i ferd med å begjære seg konkurs, og samtidig var i dialog med Melhus kommune som å overta grendehuset. Da de tre gamle skolebygningene Hollum, Øysand og Åsen ble overlatt til grendefolket, etter at skolene var sentralisert på 50-tallet, var det en klausul i kjøpekontrakten om at kommunen skulle overta huset/husene dersom de gamle skolekretsene ikke klarte å drive dem. Det var det som var i ferd med å skje.

 

Bråstopp i inntektene

Grendehuset på Hollum hadde ikke lenger penger til å betale faste utgifter. Årsaken var bråstopp i leieinntektene som følge av koronapandemien. Dermed var det ikke lenger inntekter som skulle dekke faste utgifter som strøm, renovasjon og forsikring. Det var også planlagt fest 3. juledag, den måtte avlyses. Pengene fra festen skulle brukes til utvendig vedlikehold av huset.

    Styret var i kontakt med kommunen med tanke på økonomisk støtte, men fikk tommelen ned. Alle de tre grendehusa hadde fått noen kroner tidligere på året. Det var koronapenger som kommunen hadde fått fra staten. Disse kronene gikk umiddelbart med til å betale regninger.

 

Spleis reddet huset

Da vi skrev om Hollum grendehus i november fortalte Håkon Thon, som er leieboer og som har tilsynet med huset at de hadde lagt ut en «spleis» på internett der folk kunne gi penger. Resultatet var 12500 kroner. Alt gikk med til å betale regninger som allerede var forfalt. Daværende styreleder Kristin Leraand fortalte at de skulle ut med ytterligere 6000 kroner både i november og desember. Da var kassa bunnskrapt.

    Spørsmålet hva som skulle skje med huset måtte avgjøres av et årsmøte. Det ble kalt inn til ekstraordinært årsmøte den 5. januar. På grunn av pandemien som slo hardere til i Melhus ved årsskifte, ble årsmøtet utsatt, både en og to ganger. Den 4. februar ble det avvikla årsmøte.

Bilde: 

Hollum grendehus kom seg over den økonomiske krisen ved hjelp av «spleis». Håkon Thon som bor i huset, er med i det nye styret. Kristin Leraand som har vært leder de siste åra er ikke med i det nye styret. 

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (182)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co