X

Responsive image

Nyheter
Demonstrerte mot  militærkuppet i Myanmar

Demonstrerte mot militærkuppet i Myanmar

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, February 17, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Sist lørdag var det demonstrasjon i Trondheim til støtte for Myanmar og det burmesiske folket, etter militærkuppet for noen uker siden. Angel Dahle, opprinnelig fra Myanmar, men bosatt i Børsa, var en av flere som holdt tale.

AV JENS GRANØIEN

Angel reiste fra Myanmar, tidligere Burma i 2008 til Dubai for å søke jobb som skjønnhetsterapeut. I 2014 kom hun til Norge, fant kjærligheten og bosatte seg i Børsa. Angel har jobben sin i Melhus, hvor hun praktiserer både som fot- og skjønnhetsterapeut. Hun har familien sin i Myanmar og forteller om forferdelige tilstander i hjemlandet etter at de militære tok makten nok en gang. Dette var tredje gangen.         Den første gangen var i 1962 at de militære tok makten i landet.

 

Dreper folk og brenner hus

Hun forteller at de militære drar folk ut av hjemmene sine, forgifter vannet og betaler folk for å drepe.

    – Årsaken til demonstrasjonen var å vise at vi støtter det burmesiske folket. Vi ber om støtte fra det norske folk, og den norske regjeringen, sier Angel.

    Hun forteller at de militære brenner hus. Folk får ikke sove om natta fordi de ikke vet når turen er kommet til at deres hus blir påtent.

    – Det er vanskelig å forsvare seg mot militæret som har gevær, mens folket bare har stokker å slå med. Vi håper at Norge kan hjelpe demokratiet i Myanmar, sier hun.

    Cirka 50 burmesere som bor i Midt-Norge deltok i demonstrasjonen på Trondheim torg lørdag, foruten noen nordmenn. Angel uttrykte sin bekymring for militærkuppet i hjemlandet sitt.

    I talen sin sa hun at de var kommet til Trondheim torg for å uttrykke sine følelser. Hun slo fast at dette er det tredje kuppet siden 1962. Landet har vært okkupert av militære i nesten 50 år siden 1962. Første gangen i 26 år. Den andre gangen i 1988 i 22 år.

 

Aung San Suu Kyi arrestert

Partiet ledet av Aung Sam Suu Kyi vant valget i november, med en klar seier.

    – Militæret som søker makt anklager uberettiget at det var elektronisk svindel og uregelmessigheter på velgernes lister. Nå ble Aung San Suu Kyi og president Win Myint og andre politiske ledere og aktivister arrestert, og et urettferdig kupp fant sted, sa Angel Dahle.

    Hun fortsatte, og sa at folket i Myanmar fordømmer dette kuppet.

    – Vi erklærer at vi ikke godtar denne militærregjeringen i det hele tatt. Forsvaret trakasserer folket vårt. Vi vet at overgrep fortsetter daglig. Folkemord, forbrytelser mot menneskeheten og mot etniske minoriteter, er blitt begått flere tiår av det militæret. Vår leder Aung San Suu Kyi måtte til den internasjonale domstolen for å forsvare en forbrytelse begått av militæret, slo Dahle fast i talen sin.

Bilde: 

Angel Dahle holdt tale da burmesere demonstrerte mot at militæret har tilrøvet seg makten i hjemlandet hennes, Myanmar. 

Foto: Privat

Les mer i Gaula

Print

Number of views (177)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co