X

Responsive image

Nyheter
METTE ESTENSTAD  fra fysioterapeut til HMS-sjef

METTE ESTENSTAD fra fysioterapeut til HMS-sjef

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, February 24, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Mette Estenstad er nok et kjent navn for mange i bygda. Oppvokst på Gåsbakken som datter av «gammelrektoren», og senere ordfører, Anders Estenstad, ivrig håndballspiller i ungdomsårene, og senere som fysioterapaut på Melhus fysikalske i ti år, har hun blitt kjent med mange melhusbygger. Etter hvert har hun gjort trondhjemmer av seg, og leder nå HMS-arbeidet i SINTEF. 

AV EIVINN TAXT

Vi møter Mette i et folketomt SINTEF-bygg. Her er mange bedrifts-hemmeligheter, og også på grunn av koronatiltak, er det sikkerhetsprosedyrer og registrering for å slippe inn. Her er de fleste på hjemmekontor, kan hun fortelle. Kantina har forkortet åpningstid, og er også øde når vi er innom.

 

HMS er viktig, 

og tas på alvor

Mette er leder for HMS-seksjonen, og har tre stykker direkte under seg som jobber med HMS og en som har etikk som sitt spesialfelt. Men SINTEF er en stor organisasjon med seks institutter fordelt over flere store bygg, og hundrevis av ansatte, også mange verneombud.

    SINTEF har også sin egen bedriftshelsetjeneste (BHT), og hun forteller at det var slik hun kom hit. Som fysioterapaut jobbet hun i flere bedriftshelsetjenester før hun søkte på SINTEF for over 20 år siden. Hun tok også en master i rådgivning underveis, som hun ser at hun har hatt god bruk for i rollen sin som leder. Mette forteller at interessen for mennesker er viktig. Det å forstå folk og hvordan behandle dem i forskjellige situasjoner er helt avgjørende for å oppnå resultater.

    Selv rapporterer hun til en av konserndirektørene. På spørsmål om HMS tas på alvor i firmaet, svarer hun veldig positivt. SINTEF er en allsidig bedrift med mange forskjellige typer virksomhet, fra industrirelatert med masser av kjemikalier, til rene digitale virksomheter. SINTEF er oppdragsbasert, forteller hun. Det vil si at de får oppdrag fra næringslivet av forskjellige slag. SINTEF jobber med forskning også i samarbeid med blant annet miljøet på NTNU. Andre samarbeidspartnere og kunder er også opptatt av at HMS er ivaretatt, sier hun. Derfor er  vi også sertifisert på flere ISO-standarder. 

    Mette og hennes HMS-seksjon jobber mest på et overordnet nivå og med utvikling av HMS-arbeidet i SINTEF, det er bl.a å utarbeide rutiner og prosedyrer for arbeidet som foregår ute i virksomhetene. For tiden jobber de mye med et «kjemikalie-løft», en forbedring av kjemikalie-håndteringen.

Bilde: 

Mette Estenstad i en korona-tom kantine på SINTEF.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (204)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co