X

Responsive image

Nyheter
Oddny Estenstad – Allsidig og engasjert

Oddny Estenstad – Allsidig og engasjert

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 3, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Oddny Estenstad er en aktiv person på mange områder. Når vi kontakter henne for et intervju om hennes jobb i Allskog, foreslår hun at vi møtes på Sparebank 1-hytta i Granåsen, for hun er jo også leder i Trønderhopp, og her kan hun tilby vafler og en kaffekopp mens vi prater.

 

Av Eivinn O. Taxt

Og prater gjør vi. Oddny sitter i lett passiar med daglig leder i Trønderhopp, Håvard Lie, når vi kommer inn i kafeen på Sparebank 1-hytta. Han trekker seg unna og er snart i samtale med andre fra Trønderhopp-miljøet, som tydeligvis har en samlingsplass her.  

Oppvekst på Hølonda

En kjapp albuehilsen, og vi er i gang. Ikke om Allskog, som var utgangspunktet for intervjuet med Oddny, men bakgrunnen hennes på Hølonda som datter av rektor og senere ordfører Anders Estenstad, og del av en søskenflokk på fire. Hun forteller om en aktiv familie, og spesielt var det håndball som opptok tida. En periode var alle engasjert, som spillere, leder og trenere i Leik. 

Oddny planla egentlig å bli lærer som far Anders, og etter hvert lillesøster Bente, men tilfeldighetene ville etter hvert at det ikke ble slik. Etter gymnaset, som det het den gangen, dro hun til Tyskland, og ble slik også stødig i tysk.

Tilbake i Norge engasjerte hun seg som frivillig i Holmenkollen skifestival i Oslo i et par år. Blant annet gode språkkunnskaper gjorde at hun fikk muligheten som frivillig under OL i Calgary i 1988. I 1990 ble hun medlem av organisasjonskomiteen for VM i Trondheim i 1997.

Variert og spennende jobbkarriere

Etter noen år i Norges Håndballforbund,  avdeling Midt-Norge, kom forespørselen om jobb i Lillehammer Olympiske Organisasjonskomité (LOOC). Hun var  med og forberedte og gjennomførte OL i 1994. 

90-tallet bød også på et engasjement i NRK P3 før hun etter hvert fikk jobb som kommunikasjonsrådgiver i Trønderenergi i 1997. Her ble hun til 2001, da veien gikk videre til Felleskjøpet i Trondheim. Felleskjøpet ble etter hvert fusjonert sammen med Felleskjøpet Øst Vest, og i det nye selskapet, Felleskjøpet AGRI, fikk Oddny jobben som kommunikasjonsdirektør.

Denne jobben innebar mye pendling til Oslo og Gardermoen, og etter seks år med reising fram og tilbake så hun seg om etter alternativ. Allskog ble stedet i 2014. 

– Denne jobben var som laget for meg! sier hun når hun forteller om da hun så denne annonsen. 

Og der har hun vært siden. Hun forteller videre at hun opplever jobben som organisasjonssjef i Allskog som spennende og allsidig. 

 

Print

Number of views (143)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co