X

Responsive image

Nyheter
COVID-PANDEMIEN OG PSYKISK HELSE – Lev mest mulig normalt  innenfor retningslinjene

COVID-PANDEMIEN OG PSYKISK HELSE – Lev mest mulig normalt innenfor retningslinjene

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 10, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

– Vi følger godt med utviklinga. Døra inn til helse- og velferdstjenestene står åpen, sier enhetsleder for arbeid, psykisk helse og rus i Melhus kommune, Monica Brækken. Kommuneoverlegen ber folk leve mest mulig som normalt.

I Melhus er det ikke registrert noen dramatisk økning i antall personer som sliter psykisk på grunn av koronaen, men de som trenger tjenesten har mer sammensatte utfordringer.

    Monica Brækken sier at for de som har behov for kommunal tjeneste i forhold psykiske utfordringer, er det mulig å ta kontakt med helse- og velferdskontoret. Hun har registrert at mange av de som har behov for tjeneste innen helse og rus tar kontakt med fastlegen sin, og blir henvist til tjeneste hos kommunen. Hun forteller at det jobbes med å få på plass en digital løsning med oversikt over alle tjenestene kommunen har, knytta opp mot psykisk helse og rus. Tjenesten er knytta opp mot Nav, som er en del av enheten.

    Monica Brækken forteller at noen ønsker veiledning i forhold til gjeld og økonomi. For mange kan det være en bekymring i disse tider. Kommunen tilbyr veiledning også innafor dette feltet.

    – Vi har treningsgrupper, grupper for stressmestring og angstmestring.  Vi har tilbud om individuell oppfølging, avhengig av hvilke utfordringer innbyggerne har, forklarer Brækken.

    Hun sier at kommunen er forberedt på å møte utfordringer som oppstår under covidperioden.

    – Selvfølgelig er vi opptatt av samarbeid med andre enheter i kommunen. Vi har mange tjenester som kan være med å motvirke vanskelige reaksjoner på covid, sier hun.

    Brækken poengterer at det er viktig at skoler og barnehager følger opp utfordringene.

 

 

Viktig å handle raskt når det gjelder barn og unge

Kommunen har helsestasjon både for barn og unge og for eldre, der det går an å ta kontakt for lavterskeloppfølging.

    – Vi er opptatt av at barn og unge ikke skal måtte vente på å motta tjenesten. Det er viktig at vi handler raskt når det gjelder barn og unge, sier Brækken.

    Hun forklarer at enheten arbeid, psykisk helse og rus har jobba aktivt med tjenestene sine. 

    – Vi er tilgjengelig hver dag og kveld for å utføre tjenestene som folk etterspør, etter henvendelse til helse- og velferdskontoret. På voksensida har vi kurstilbud, gruppetilbud via helse og velferdskontoret.

Bilde: 

Enhetsleder for arbeid, psykisk helse og rus i Melhus kommune, Monica Brækken og kommuneoverlege Aslak Jareid Johansen er opptatt av at folk skal ta vare på hverandre, og leve mest mulig normalt innenfor smittevernreglene.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (141)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co