X

Responsive image

Nyheter
Framtidas bensinstasjoner  med hurtiglading og mat

Framtidas bensinstasjoner med hurtiglading og mat

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, March 17, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Ole Tofsrud er arbeidsgiver for 20 ansatte og driver to bensinstasjoner. Den ene legges ned i løpet av høsten. Han sier at den nye generasjonen bensinstasjoner satser mer på hurtiglading av el-biler, enn på salg av bensin og diesel.

AV JENS GRANØIEN

Tofsrud har drevet bensinstasjon på Kvål siden 1997. For to og ett halvt år sida overtok han også drifta av YX-stasjonen i Buvika. Det gjorde han fordi han skjønte at bensinstasjonen på Kvål sine dager snart var talte. Når ny E6 åpner i november, den første delen av ny E6 mellom Melhus sentrum og Kvål,, er det ifølge Tofsrud slutt på å få kjøpt drivstoff på Kvål. Grunnlaget for å drive bensinstasjon der blir for spinkelt, mener han. Det var en viktig årsak til at han overtok  YX-stasjonen i Buvika i 2018.

    Når det blir slutt på Kvål er det usikkert om noen av de ti ansatte der blir arbeidsledig.

    – En del vil ha naturlig avgang. Vanligvis slutter noen ungdommer når de skal reise bort for å gå på skole. Vi får klare oss med noe mindre betjening utover høsten, sier Tofsrud.

 

Ladestasjoner vil 

erstatte bensinpumpene

Ingen ting vil skje over natta, men på sikt ser Tofsrud for seg at hurtigladestasjonene vil få en mer sentral plassering, enn bensin- og dieselpumpene, i framtida. Biler drevet med fornybar energi er framtida, og vil stadig overta markedet på bilmarkedet.

    – Den nye generasjonen bensinstasjoner som bygges i dag har ladestasjoner lettest tilgjengelig, mens drivstoffpumpene gjøres mindre tilgjengelig, forklarer Tofsrud.

    Han forteller at YX som er det merket han forhandler, tenker på å montere hurtigladestasjoner. Det er mange som skal ha, og han vet ikke hvem som får først og sist, men han regner med at det kommer etter hvert, også hos YX i Buvika.

 

Lade mens du spiser

På bensinstasjonen er det matservering som representerer en betydelig større andel av omsetninga, enn salg av bensin og diesel. Tofsrud ser for seg at folk kan spise mens bilen lades. Han sier at det er økende behov for ladestasjoner, og at det jobbes med det sentralt hos bensinforhandleren. Han tror at høy pris på fossilt drivstoff gjør at stadig flere satser på el-bil. Dersom CO2- avgiftene øker sånn som regjeringa vil, til mer enn 20 kroner literen for bensin om noen år, vil nok folk velge fornybart og klimanøytralt drivstoff. Han tror at de fleste fossilbilene er skifta ut om ti år.

Bilde: 

Ole Tofsrud som driver bensinstasjon ser ikke mørkt på situasjonen, på tross av at el-bilene stadig overtar en større andel av nybilsalget. 

 

Les mer i Gaula

 

Print

Number of views (171)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co