X

Responsive image

Nyheter
Koronaen  har tært  på idretten

Koronaen har tært på idretten

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, April 28, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Koronapandemien har tært på idretten også, både sportslig og økonomisk. – Vi har god økonomi og har klart oss bra, men vi har også tapt store inntekter, sier leder i idrettslaget Trønderlyn Monica Lervik By.

AV JENS GRANØIEN

Lederen i idrettslaget sier at Trønderlyn er et gammelt idrettslag (etablert i 1908) som har vært drifta godt i mange år. Noen koronakroner har de også fått. Derfor er det ingen krise hos idrettslaget på Kvål.

Den store inntektskilden forsvant med koronaen i fjor. Det ble lite igjen av Kvålsdagan. Et arrangement over tre dager som er hovedinntektskilden til Trøndelyn. Kvålsdagan består ikke bare av ei populær fotballturnering, som samler mange lag.

    – Kvålsdagan er veldig populær med karamellslipp og lykkehjul. Vi har familiedag med grendefotball der vi invitere utflytta kvålsbygg, og vi arrangerer fest lørdag kveld. Det er en stor kilde til inntekt for laget, og et samlende arrangement for bygda, sier Monica Lervik By.

 

Må ha en plan b

Hvordan det blir i år mener hun er usikkert. Spørsmålet er om hvordan smittevernreglene er den første helga etter skoleslutt i juni.

    – Derfor er det viktig å ha både en plan a og en plan b, sier hun.

    Idrettslaget har fire avdelinger: Fotball, håndball, ski og trim. Så langt er Trønderlyn det idrettslaget i Melhus kommune som har det flotteste klubbhuset. Klubbhuset på Sørøya ble bygd for 4 – 5 år siden, og brukes også til utleie ved forskjellige familie- eller andre tilstelninger.

 

Skal bygge gapahuk 

for ildsjelpris

Banen på Sørøya er også utvida med en femmer-bane i tillegg til ellever-banen. I fjor ble det bygd speakertårn. Det ble bygd ved hjelp av prosjektmidler fra Melhusbanken. Neste investering er gapahuk ved Torkeltjønna. Et fint område som lysløypa går forbi. Prosjektet har fått navnet «Tørrskodd til Torkelltjønna». Det har stått en gapahuk der før. Asbjørn Hepsø ble kåret til «årets ildsjel» i fjor. Han fikk bilde av seg på en melkekartong, og mottok 20 000 kroner. Disse pengene skal brukes til å bygge gapahuk.

    – Vi har gjort mye på dugnad. Desto mer dugnad desto mer bidrar kommunen med. Det har ikke vært mye til idrettslag, hadde det ikke vært for dugnadsånden, sier Monica Lervik By.

 

Fotball

Koronaen har stoppa mange aktiviteter det siste året. Seniorene som spiller fotball har ikke fått spilt kamper, men fikk etter hvert lov til å trene.

    – Det er tungt å være fotballspiller når en kun får trene, sier hun.

    Den yngre gruppa 6 – 19 år fikk spille kamper etter sommerferien i fjor.

    – Vi har jobba aktivt for å ikke miste spillere. Vi har heldigvis unngått spillerflukt, sier lederen i idrettslaget, fornøyd.

Nå står både gutter og jenter klar til å ta fatt på en ny fotballsesong.

Bilde: 

I 2020 fikk idrettslaget bygd speakertårn med hjelp av prosjektpenger fra Melhusbanken.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (617)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co