X

Responsive image

Nyheter
Ny leder i  Melhus Ungdomsråd

Ny leder i Melhus Ungdomsråd

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, May 5, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Melhus ungdomsråd er et rådgivende organ for kommunen vår, og har rett til å uttale seg i kommunestyret om saker som angår ungdom. Det er i dag sju medlemmer i ungdomsrådet, og nyvalgt leder er Marianne Nordhaug, som representerer Gimse U. 

AV EIVINN TAXT

Tirsdag hadde ungdomsrådet møte i kommunestyresalen, etter skoletid, og det er tydelig at det er en travel ungdomsgruppe, for ikke alle hadde anledning til å møte på grunn av andre engasjement. Vi traff fem av dem før møtet på tirsdag. 

    Da klokka nærmet seg tre ble det servert brus og pizza, og dette var svært populært, kunne kontaktperson og organisator for rådet, Kristin Johnsen fortelle. Med møte til nærmere seks, etter skoletid, var det viktig med litt «påfyll» før møtet startet.

 

Ny og entusiastisk leder

Vi fikk en rask prat med nyvalgt leder før møtet. Marianne Nordhaug har sittet flere år i ungdomsrådet. Da den forrige lederen ble for gammel til å sitte lengre, skulle det velges ny, og Marianne melte seg blant flere. 

    Hvorfor vil du bli leder i Ungdomsrådet, lurer vi på. 

    – Først og fremst fordi det er artig, og fordi det er mye som skjer og mye vi får være med på. Hun forteller at hun allerede har vært med på flere kommunestyrer, og i april måtte hun legge frem årsrapporten fra rådet for kommunestyret. Dette er jo ingen liten oppgave for en 16-åring, men hun forteller at noe av motivasjonen for å være med er nettopp det å bli bedre kjent med hvordan kommunen styres, og hvordan hun kan være med på å påvirke. 

    Når vi kommer inn på partipolitikk og forskjellige synspunkter på ting, så presiserer både Marianne og Kristin Johnsen at de prøver å være partipolitisk nøytrale, selv om de kanskje kan ha svært forskjellige meninger om ting.

    Marianne forteller at hun også får reise og se og oppleve ting. Hun har vært på Hell på Ungdommens fylkesting, og det planlegges en tur til Oslo. Men koronaen har lagt en demper på reiseaktiviteten det siste året.

    Til sist kan hun fortelle at det planlegges en tur til Melhus vennskapsby i Kenya, Taveta, neste år, og at de er veldig engasjert i barnehjemmet der, og samler in penger til virksomheten. I årsrapporten kommer det fram at de har vært engasjert med å samle inn penger til driften her siden 2011. Tidligere har det bla vært arrangert konserter til inntekt for Naimas barnehjem, men dette fikk de ikke til i fjor, og de har derfor hovedsakelig fått inn penger på salg av bl.a. kakebokser. Siste året sendte de nesten 20 000 kroner nedover.

Bilde: 

Fem av medlemmene i ungdomsrådet: Bak Anja Gåsbakk og Marwa Shirin Khan. Foran er Trym Øien, Gustav Skei og leder Marianne Nordhaug. Til venstre foran er Kristin Johnsen, som organiserer arbeidet i ungdomsrådet.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (923)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co