X

Responsive image

Nyheter
SAGAUKA MED ET VARIERT PROGRAM: En gyllen mulighet til  å komme seg ut og treffe andre

SAGAUKA MED ET VARIERT PROGRAM: En gyllen mulighet til å komme seg ut og treffe andre

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, May 19, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Etter mer enn ett år med nedstenging får folk nå mulighet til å komme ut for å treffe andre. Temaet for Sagauka 2021 er «Fra jord til bord». Årets Sagauke har et variert program. Noe foregår innendørs, men mye foregår utendørs.

AV JENS GRANØIEN

Anne Sørtømme som er ansvarlig for Sagauka på vegne av Melhus kommune, har mye å by på. Hun håper folk benytter sjansen til å komme seg ut. Naturligvis er det koronarestriksjoner, men Sagauka har vist at det går an å samle folk, selv om restriksjonene som følger av koronaen følges. I kultursalen i rådhuset er såpass romslig at 100 kan møtes samtidig. Det er lurt å sikre seg billetter. Sagauka arrangeres fra den 1. til den 6. juni, men billetter kan du få kjøpt allerede nå.

 

Den kompostmoderne framtida og tusenårs 

matkultur

I kultursalen blir det foredrag av Dag Jørund Lønning torsdag. Han er rektor ved høyskolen for «grøn utvikling». Lønning har skrevet jordboka 1 og 2 og kompostboka. Bøkene er populære for hobbydyrkere og bønder som er opptatt av å regenere til jordbruk. Foredraget tar utgangspunkt i: Hvordan vi kommer nærmere naturen, og hva som er den kompostmoderne framtida. Etter foredraget blir de paneldebatt med Lars Nesheim, Eirik Engan, Hjalmar Hugdal, Kjell Andre Brevik og Gunnar Alstad i panelet. Per Havdal vil være ordstyrer.

    Professor Reidar Almås holder foredrag over temaet: «Tusen års matkultur og bondekultur» i Melhus, lørdag.

    Petter Aspen er gitarist og studerer musikk i Oslo. Han får drømmestipendet den samme fredagen som har spiller sammen med sin jazztrio på Haugen gård, som kombineres med vinkurs. Drømmestipendet tildeles av Norsk tipping. Til dette arrangementet er det plass til maks 35 personer.

 

Sagabrød med lokale råvarer

Søndag den 6. juni som er den siste dagen, blir det happening på Gamle Hovin hvor Lars Utset, innehaver av Melhus bakeri skal bake Sagabrødet i den gamle bakerovnen i kjelleren hos Gamle Hovin. Brødet er et surdeigbrød med speltmel og landhvete fra Gammelgården Lysklæt på Melhus. Brødet blir forresten å få kjøpt hos Melhus bakeri på Melhustorget hele Sagauka.

 

Vandringer, museer, metallsøking og jakt på spiselige vekster

Mye tradisjonelt, som vandringer foregår utendørs. Det blir vandring på Nordtømmesterasene, naturens trappetrinn ved Kjell Andre Brevik som er geolog.

    Torgeir Gunleiksrud er aktiv. I fjor var det vandring etter pilgrimsleden fra Fremo til Kirkflå. Arrangementet var såpass populært at Gunleiksrud stiller opp i år også. Maks 25 kan bli med på denne vandringen.

    Alle de tre museene på Hølonda, skimuseet, landbruksmuseet og fotomuseet er åpent på lørdag den 5. juni. Det blir også mulighet for å få med seg metallsøkerkurs som blir demonstrert på Horg bygdatun søndag den 6. juni.

    De som er interessert kan slå følge med Jim Andre Stene på jakt etter spiselige vekster ved Prestegårdslåna på Melhus, samtidig med sommerfesten onsdag 2. juni. Der blir det lek og moro. Noen fra kulturskolen vil spille og det blir allsang. Speiderne kommer med brettspill og annen lek og moro.

Bilde: 

Anne Sørtømme inviterer til innholdsrik Sagauke i tidsrommet 1. til 6. juni.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (305)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co