X

Responsive image

Nyheter
Espen, Marius og Philip får praksis i Frankrike

Espen, Marius og Philip får praksis i Frankrike

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, October 2, 2019/Categories: Startsiden, Nyheter

Mandag reiste Espen Aasen, Marius Gustad og Philip Stenvold, alle fra Melhus til den lille middelalderbyen Pezenas ved den franske rivieraen. Der skal de lære om den franske skolen, og de skal ut og jobbe for å få praksis.

AV JENS GRANØIEN
Den første uka skal de tre syttenåringene som går andre året på linja på salg, service og sikkerhetslinja på Melhus videregående, oppholde seg på en videregående skole. Der vil de få innblikk i hvordan undervisninga foregår der. Kanskje er det noe å lære å ta med tilbake til Melhus videregående? De neste to ukene skal de ut i praksis og jobbe.
    Det er Erasmus prosjektet, et EU-program for utdanning, ungdom og idrett som finansierer både reise og opphold. Skolen fikk velge mellom tre yrker som elevene kunne få jobbe med å få praksis i, under oppholdet. Det var eiendomsmegling, jobbe i en vingård og jobbe med turistinformasjon.

Marius fikk velge sist
Marius forteller at han var den siste som fikk velge, da var valget lett, fordi det gjensto bare turistinformasjon. Espen hadde valgt eiendomsmegling og Philip hadde lyst til å jobbe i en vingård. At det var bare turistinformasjon som sto igjen, syntes Marius var helt greit.
    – Jeg valgte sist, men jeg er fornøyd allikevel. Jeg ville prøve noe nytt, og turistinformasjon er nytt for meg. Det er bra at vi får være med på dette, sier Marius fornøyd.
    Espen var den som hadde valgt eiendomsmegling. Det gjorde han fordi det er noe han kan tenke seg å utdanne seg til å jobbe med.


Bildet: Espen Aasen, Marius Gustad og Philip Stenvold, alle elever ved Melhus videregående skole reiste mandag til Frankrike for et tre ukers opphold der de skal få praksisjobb.

Les mer i Gaula.

Print

Number of views (1510)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co