X

Responsive image

Nyheter
Melhus som ”ledighetsfri sone”

Melhus som ”ledighetsfri sone”

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, May 19, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Et samarbeid mellom Nav-Melhus, Melhusbanken og Trondheim næringsforening avdeling Melhus, har som ambisjon å oppnå null arbeidsledighet i Melhus.

AV JENS GRANØIEN

Ambisjonene er ikke mindre enn å gjøre Melhus kommune til «ledighetsfri sone». De tre samarbeidspartnere har holdt pressekonferanse, og Nav-sjef Trond Alstad forklarer at bakgrunnen er det store bildet, der en i dag ser en utvikling med økende ledighet, og dermed økt utenforskap mellom de som har jobb og de som ikke har en jobb. Spesielt synes han det er skummelt at ungdomsledigheten øker. Alstad mener det er et uttrykk for at noe i samfunnet ikke er bra når vi ser at det er de unge som havner på utsida. Alstad sier at er at vi stadig blir flere eldre, samtidig færre arbeidstakere som skal finansiere utfordringene som velferdsstaten vil stå overfor.

    Nav-sjefen sier at Melhus som ligger 20 minutter unna Trondheim, må utnytte fordelen ved å være nabo til en stor by, både for å få etablert næringsliv, men også ikke minst for å få folk til å bosette seg på Melhus.

 

Viktig å spre 

det glade budskap

Næringsforeninga er samarbeidspartner, og leder Hans Petter Øien Kvam, opplyser at det er Nav som har satt i gang prosjektet, og utfordra de to andre til å bli med. Han synes det var lett å bli med på en sånn ambisjon, og er glad for initiativet.

    Han poengterer at det er viktig å spre det glade budskapet – få på plass noen møtearenaer, og ikke minst få fram det behovet som næringslivet har, sånn at en får lagt til rette for flere arbeidsplasser. At de har den nødvendige kompetansen, og at rettighetene er ivaretatt.

    Alstad understreker at det er viktig at det er samsvar mellom tilbud og etterspørsel.

    – I løpet av noen år mangler Norge 30 000 sykepleiere. Det arbeidet må starte nå, fastslår Nav-sjefen.

Bilde: 

Samarbeider om en ambisjon om at Melhus skal blir «ledighetsfri sone». Fra venstre leder for næringsforeninga Hans Petter Øien Kvam, banksjef Ragnar Torland og Nav-sjef Trond Alstad.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (623)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co