X

Responsive image

Nyheter
Melhustorget satser stort

Melhustorget satser stort

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 2, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Melhus sentrum vokser og har behov for flere og bedre boliger. Bilene skal bort fra sentrumsbildet og erstattes av nytt og større kjøpesenter, torg og boliger i nytt og flott urbant sentrum. Heimdal Bolig AS og Melhus kjøpesenter AS er fornøyde med å ha inngått en totalentreprisekontrakt på 540 mill kr med HENT på byggingen av de 145 av i alt ca 300 boligene på Melhustorget. I avtalen ligger også bygging av nytt kjøpesenter på ca 5000 m2, samt nytt torg på Melhus.

«Heimdal Bolig AS og Melhus kjøpesenter AS har lenge hatt et ønske om å utvikle Melhus sentrum til et urbant og fremtidsrettet sentrum hvor bilparkering skal erstattes av nytt og større kjøpesenter, boliger og torg med møteplasser for byens befolkning» sier prosjektdirektør i Heimdal Bolig, Børge Aunaas.

Boliger på taket av nytt og større kjøpesenter

Over det nye kjøpesenteret skal det bygges arealeffektive leiligheter i alle størrelser fra 29m2 til 144 m2. Først ute er 145 leiligheter som skal bygges i en totalentreprise av HENT. Dette prosjektet blir delt i to byggetrinn. Som del av byggetrinn to skal det bygges et nytt og flott torg for Melhus befolkning. Det blir uteservering og serveringssteder med en glassfasade som vender ut mot det nye torget. Over kjøpesenteret skal det bygges en egen takhage for boligdelen, samt fire hus. Leilighetene som vender ut mot torget får innglassede balkonger. 

«Målet for boligene på MelhusTorget har vært å skape et godt sted å bo og et attraktivt sted å møtes. Med direkte adkomst til butikker og servering har vi hatt som visjon å skape et handelssentrum med moderne leiligheter på toppen av et stort og moderne kjøpesenter», sier prosjektdirektør i Heimdal Bolig, Børge Aunaas; «Melhus sentrum vil få en annen karakter - et sentrum med mange butikker, et samlende torg og moderne bygg. Det er lagt vekt på veldig god materialkvalitet både på bygningsfasadene og inne i leilighetene».

Bilde: Det nye Melhustorget

Les mer i Gaula

Print

Number of views (605)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co