X

Responsive image

Nyheter
Marina  fikk oppfylt drømmen sin

Marina fikk oppfylt drømmen sin

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 16, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Marina tenkte å bli lærer, men satset i stedet på butikkyrket. Nå blir hun butikksjef i Lofoten.

AV HEGE WILLADSEN 

I mange år har du kunnet møtt en smilende finnmarking på Rema 1000 Melhus torg, det er Marina Thomassen det er snakk om. Hun deler sin historie med oss for å vise at det er lys i enden av tunnelen for dem som sliter med å finne rett utdanning. 

 

Sette sammen 

mitt eget team

Vi møter henne på en kafé, og ved uteserveringa der  får høre hennes solskinnshistorie. 

    – Jeg synes det er viktig av folk som har vært i samme båt som meg, som ikke visste hva de skulle gjøre etter videregående, som har følt presset om at man måtte studere, får forståelse for at det finnes alternativ. Arbeidserfaring skal liksom ikke være nok, det å jobbe seg oppover. Dette er et løp man blir informert om. Det er mange som påstår at det ikke fungerer, men det har fungert for meg.

    – Hva er det du har klart? spør vi. 

    – Å bli kjøpmann for egen butikk, sier Marina og stråler opp og ler. 

    – Den er nybygd, og den er ikke åpna ennå. Jeg har rett og slett fått en unik mulighet. Nå er det jeg som skal sette standarden. Jeg må finne meg ei Tale, en Kristoffer, en Mona (kolleger hun har på Rema Melhus Torg).  Jeg skal settesammen et eget team, sier Marina.

    – Jeg håper jeg får et like bra team som det teamet jeg har vært en del av hos kjøpmann Kristian Lorvik. Jeg begynte der i 2015, sier hun og skryter av kolleger og sjef.

    Marina begynte på Rema det året hun var russ. Vi spør hva skolegangen besto av på videregående mens hun samtidig jobba på Rema. 

    – Det som var greia mi var at jeg valgte å gå studiespesifisering fordi jeg visste at studiekompetanse var noe man måtte ha innenfor det meste. Jeg fant jeg ut at jeg ville bli lærer. Men så kom kravet om at en måtte ha 4 i matte for å komme inn på lærerhøgskolen. Jeg hadde 3, så jeg gadd ikke å bruke et helt år på å ta opp det ene faget, og jeg ville jo ikke engang undervise i matematikk. Jeg ville undervise språkfag, historie og samfunnsfag. Det var mine sterke sider. Da fant jeg ut at jeg ikke kunne bli lærer, men følte jo på presset om at jeg måtte jo finne noe å studere. 

    Marina sier at de hadde svært få timer med informasjon om hvilke karrierevalg man hadde. 

    – Jeg synes det er mye som kunne blitt byttet ut slik at vi kunne fått informasjon om hvordan det er med tanke på voksen-livet, heller hatt praktisk informasjon om hvordan vi skal komme oss inn på boligmarkedet, hvordan man skal forholde seg til et studielån. Der synes jeg det er mye å gå på, sånn politisk, altså. 

    – Da jeg ikke kunne bli lærer, så tenkte jeg at markedsføring, det liker jeg. Vi hadde markedsføring og ledelse på videregående, og det følte jeg at jeg mestret. Så jeg begynte på BI, (Bedriftsøkonomisk institutt) det er jo det typiske valget for dem som vil studere markedsføring. Jeg tok opp studielån for å kunne gå der, for det er jo vanvittig dyrt. Så begynner jeg der, og så får jeg nesten ikke noe markedsføringsfag. Det er nesten bare økonomi og bedriftsfag, og det er jo en del av studieløpet, og det er forståelig. Hvordan kunne de få meg til å misforstå så totalt? Jeg fant ut at jeg kunne ikke fortsette på BI, for da måtte jeg også ta opp mer lån, og det er ikke noe vits i å fullføre noe når du ikke tror det blir noe bra ut av det. Jeg slutta på BI.

    Etter at Marina slutta på BI, begynte hun å stresse med hvilken vei hun nå skulle ta, og hun følte hun hadde sølt bort et helt studieår. Og nå, i en alder av 20, hang hun plutselig et år etter sine jevngamle. 

    – Jeg tok en research på europastudiet med fremmedspråk på NTNU, og da fant jeg ut at hvis jeg tok en bachelor i det studiet, så kunne man ta et år med ped etterpå, og da kunne man søke om å få undervise i de spesifikke fagene som jeg ønska. Da tenkte jeg at jeg hadde funnet en vei å gå fram mot det læreryrke jeg egentlig hadde lyst til. Under hele denne tida har jeg jo hatt en deltidsjobb på Rema 1000 Melhus torg. Jeg begynte på NTNU, og likte det veldig godt. Jeg dro til England og studerte der i to uker, jeg var i Brüssel og besøkte Europa-parlamentet for å få forståelse for EU-politikken som var veldig spennende. Da fant de ut at jeg ikke kunne ta ped med mindre jeg hadde mastergrad i faget. Rådgiveren min på NTNU sa at jeg da måtte plusse på med en fire, fem ekstra år ved NTNU. Jeg skulle jo egentlig bare gå der i fire år, så da ble jeg ekstremt demotivert, ikke sant?

Bilde: 

Marina Thomassen slutter nå på Rema 1000 Melhus torg der hun har vært ansatt siden 2015. Nå går ferden til Leknes i Lofoten.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (799)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co