X

Responsive image

Nyheter
TOMMY SEBASTIAN HALSETH: Med rocken  som livsstil

TOMMY SEBASTIAN HALSETH: Med rocken som livsstil

Author: Melhus Avisa Gaula/Wednesday, June 23, 2021/Categories: Startsiden, Nyheter

Tommy Sebastian Halseth er Melhusbygg, og vokste opp i Vaggvegen på Lundamo. I dag er han familiefar med leilighet på Kattem. Til daglig jobber han med salg og markedsføring av elektrokomponenter til prosessindustrien og offshorevirksomheten, men det er musikken han lever og ånder for.

AV EIVINN TAXT

Vi treffer Tommy i studioet til Arild Vårvik på Ler. Her holder han på med sitt siste prosjekt, et nytt album som skal komme ut i 2022. En låt er allerede innspilt, mixet og utgitt, Blood Moon, og han er spent på reaksjonene etter at singelen har vært ute en ukes tid. Dette er ikke listepop, og reaksjonene får han i stor grad på Facebook og diverse musikksider og musikkmiljø over hele verden innen «prog-miljøet».

 

Startet med Abba 

og Vømmøl

Tommy har vært opptatt av musikk hele livet. Som fjortenåring lyttet han til «skivene til pappa», som han uttrykte det. Abba, Elvis, Vømmøl og Boney M. Etter hvert fik han lånt seg en Hagstrøm-gitar av Tore Andre Helgemo, og dermed var det gjort. Det ble mye klimpring på gitaren i stedet for lekser, noe undertegnede for øvrig kjenner seg godt igjen i. 

 

Heavy-metal musikk

Etter hvert ble det band, blant annet Dead Dogeaters. Så ble det flytting til byen, studier og nye band. I Uffa-miljøet gikk det mye i Indie-pop, rock og punk-musikk. I 1999 startet han som bassist og vokalist i Griffin, et heavy-metalband. Oppvarming for Turboneger var blant de tidlige oppdragene. Etter hvert ble det turneer rundt om i Europa, og to album på et Fransk selskap som han ikke husket navnet på lengre. I 2004 gav Tommy seg i Griffin. Han jobbet innimellom som live-vokalist i gruppa Manes. 

    Men studier og etter hvert jobb innen salg og markedsføring førte til at turnelivet ble vanskelig. Familie krevde også sitt, og selv om han hele tiden har vært knyttet til musikkmiljøet i byen, valgte Tommy etter hvert å satse på sitt eget prosjekt, Matterhorn.

 

Matterhorn

Allerede i 2013 hadde han grunnideen til Matterhorn klar. – Hvorfor navnet Matterhorn? lurer vi. – Jeg likte navnet, fjellet er veldig spesielt, og det er mye mystikk rundt dette fjellet. Jeg ønsket å bygge opp Matterhorn som en merkevare. Den gangen var jeg vokalist i «In the Woods», og hadde skrevet en del til dette bandet. Etter hvert som ideen om Matterhorn tok form, valgte jeg å ta med alle disse ideene til mitt eget prosjekt, tekster og vokallinjer som jeg mente passet inn her.

    Etter hvert ble dette til et helt album. Tommy forteller at han lager alle låtene på kassegitaren sin. Han kan ikke noter, men jobber med akkorder og besifring. Han spiller jo ikke alle instrumenter selv, så å formidle disse ideene til de andre musikerne ble en utfordring, noe lydtekniker Arild kunne underskrive på. 

Bilde: 

 Tommy Sebastian Halseth.

 

Les mer i Gaula

Print

Number of views (375)/Comments (0)

Siste utgave
Om avisa

Avisa-Gaula.no er Gaula sin nettutgave. På papir kommer avisa ut hver torsdag og gir deg nyheter om det som skjer i Melhus kommune. Har du tips? Send oss en e-post til snoefugl@online.no eller ring oss på 72 87 24 11.
 

Du får kjøpt avisa her: 

Byneset: 
Nordbygdens Samvirkelag

Melhus: 
Ark Bruns Bokhandel
Eurospar Melhustorget
Rema 1000 Melhus torg
Esso-stasjonen, Melhus
Coop Extra Melhus
Rema 1000 Gaula

Kvål: 
Coop Prix Kvål
Shell-stasjonen, Kvål

Ler, Lundamo og Hovin:
Coop Prix Ler
Coop Marked Lundamo
Coop Marked Hovin

Hølonda: 
Hølonda samvirkelag
Samvirkelaget Korsvegen

Midtre Gauldal:
Coop Extra, Støren
Kotsøy samvirkelag

Orkdal:
Kiosk - Orkdal sjukehus

Digitale utgaver og e-abonnement kan kjøpes via https://gaula.buyandread.co